Vi svenskar är ju världskända för vår musik. Artister världen över slåss om svenska producenter, låtskrivare och publiken vill se våra internationella stjärnor på scener.

Följ på Apple Music

I veckan började ännu en artist klättra mot stjärnorna i USA. Det var nämligen i tisdags som den 16-årige Oscar Stembridge uppträdde i America’s Got Talent med sin låt What if. En låt som Oscar skrivit tillsammans med Isa Tengblad och Kristofer Greczula, och som handlar om hopp, om att drömma om världen som en bättre plats. 
I programmet fick Oscar stående ovationer och gick vidare med fyra rungande ”ja” i ryggen. Du upplever Oscar ge oss alla gåshud i klippet här nedan.

Om upplevelsen i amerikansk TV berättar Oscar:

”Att få spela min egen musik på världens största scen var helt fantastiskt och att få den fina responsen från publiken och från juryn – det är något jag aldrig kommer att glömma!”

America’s Got Talent

Oscar själv har ju släppt musik sedan han var sju år ung. Då var det covers på artister som Queen, Aerosmith och Guns N’ Roses, som även hade den goda smaken att dela den unge talangens musik vidare. Med det nådde Oscar en stor publik som bara vuxit sedan dess.

2022 släpptes EP:n THIR13EN och i samband med det fick han även utmärkelsen Årets Nykomling på Denniz Pop Awards.
Vid sidan av musiken har Oscar spelat i TV-serierna Kär och Up4Noise. Sedan har han även ett stort engagemang i samhällsfrågor och uppträtt för välgörenhetsorganisationen Aldrig Ensam.

Stötta gärna arbetet med Popmuzik som Patreon. Om du vill bidra till bloggen kan du bli Popmuzik Liker för endast 12 kr i månaden eller Popmuzik Lover för 32 kr. Som Patreon hjälper du bloggen att leva vidare som en bred musikblogg där du dagligen kan upptäcka ny musik och spännande artister som just Oscar Stembridge. Tack för ditt stöd.

Vad tyckte du?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK SUMMER
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011