Söndag betyder att jag och Sebastian listar några av våra favoritlåtar från den senaste veckan som du absolut inte får missa. Grymma poplåtar av lika grymma artister som passar extra fint i din spellista, eller så bara du följer bloggens spellistor i Apple Music för att få den bästa musiken just nu direkt ner i din mobil.

Popmuzik Podcast

Men här kommer några av veckans favoritlåtar som vi tycker du ska ge en extra lyssning. Smaklig spis.

Tove Lo & SG Lewis – Let me go OH OH

Johan: Det doftar 00-tals Kylie över detta och jag verkligen älskar den elektroniska produktionen som lyfter fram Tove Los sång över den dansanta produktionen. Personligen blev jag helt lycklig över duons lysande sommar-EP HEAT som är som ett sommarsoundtrack för sena nätter på det heta dansgolvet och en fin gåva till alla under Pride-månaden.

Benjamin Ingrosso – Look who’s laughing now

Sebastian: Eftersom refrängen hade gått varm på sociala medier behövdes det några lyssningar för att pussla ihop refrängen med vers och melodiska byten. Sisådär fyra spelningar senare sitter Look who’s laughing now klockrent och gör det kristallklart hur hela Benjamin Ingrossos kommande album kommer låta. Men till dess spelar vi sönder artistens nya släpp!

San Sebastian – Hear me out

Johan: Efter att bland annat ha tolkat Pet Shop Boys odödliga klassiker It’s a sin under sin tid i Idol får vi här en dansant och skönt synthig poplåt från Sebastian Rydgren, som nu går under namnet San Sebastian. Det är lekfullt och jag föll direkt för både melodierna och arrangemanget. Det känns som Sebastian hamnat precis rätt i sin musik nu när han ska vidare från Idol-bubblan.

SVEA – Ferrari

Sebastian: SVEA försvarar 90-talet och ger oss The Last 90s Bitch, ett album som får denna popfantast att dregla. Med knivskarpa top-lines och hit-doftande produktioner tar hon ett megakliv ut på den internationella popmarknaden med en ryggsäck full av självsäkra poplåtar. Om inte fokussingeln Ferrari flyger så säger jag upp mig som musikskribent.

Anji – Tysta leken

Johan: Åh, en härligt pulserande låt som mixar både vemod och dans på samma gång. Tillsammans med låten samlar Anji sina fyra senaste singlar till en EP som bland annat består av Terminal 5 och Nycklar.

Nathalie Lindh – Vilket jävla liv

Sebastian: Äntligen släpper Nathalie Lindh sin debut-EP betitlad Låt en kvinna leva. Här har hon samlat fem starka berättelser som visar hela Sverige hennes briljanta artisteri. Med knivskarpa texter får hon vardagsrealism att låta som vacker poesi och gör det på ett oförskämt skickligt sätt. Ett praktexempel på detta återfinns i den råa och ärliga Vilket jävla liv.

Rebecca & Fiona – Heartbeat

Johan: Jag slungas tillbaka till ett dansgolv på 90-talet när jag hör den lysande singeln Heartbeat med Rebecca & Fiona. De har verkligen gått all in för att skapa nostalgisk dansmusik med housepiano, synthbas och lekfulla trummor. Det är som klippt och skuret för min musiksamling och jag faller pladask.

Tack för att du läser bloggen.
Om du gillar att upptäcka alla musiktips och intervjuer i Popmusik får du gärna stötta sidan som Patreon. Ditt stöd som Popmuzik Liker eller Popmuzik Lover gör det möjligt att driva sidan vidare som en bred svensk musikblogg som dagligen uppdateras med nya inlägg. Tack.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011