Alex Gerdt är tillbaka för att följa upp singeln Just like anybody, som sångaren släppte i Februari. Den nya singeln beskriver Alex själv som en perfekt bilkörarlåt och det kan definitivt stämma. Det är ett skönt lunk i arrangemanget med de taktfasta trummorna och Dire Straits-gitarrerna. Ljudbilden är lite drömmande och varm, precis som känslan av att åka längst Highway One i Kalifornien.

Skicka in din musik

Låten skulle med andra ord kunna vara ett fint soundtrack till din kommande road trip. Så om du har en bilkörarspellista, så borde du nog stoppa in Off to see the sun i den. När du ändå klickar på mobilen så kan jag rekommendera dig att lägga Popmuzik på din hemskärm. Bara klicka på delningsknappen och välj ”Lägg till på hemskärmen”. Klart! På det viset har du alltid nya musiktips ett klick bort, då bloggen uppdateras med nya låtar dagligen.

Om Off to see the sun berättar Alex för bloggen:

”Livet blir så lätt intensivt, och för mig finns det något förlösande i att bara släppa allt, sätta sig i bilen och köra planlöst och långt. Att inte riktigt veta var jag ska får mig att slappna av och rensa tankarna. Låten Off to see the sun började i den känslan -  känslan av att med frihet färdas planlöst. I slutändan kom texten att handla om oundviklig förändring och vemod. Att tvivla på sig själv och inte trivas trots att allt är bra. Att må dåligt samtidigt som man är på väg till en solig plats – ”Hating on yourself and you’re off to see the sun. Hating on yourself slowly sinking deeper now”. Låten har ett svävande vintage-sound där elgitarr och lap steel står för kontrasterna medan trummor och bas driver på. Den är för mig en suggestiv bilåkarlåt.”

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011