Ella Myrell ger oss en upplyftande poplåt som osar självsäkerhet i form av singeln Water. I låten sjunger sångerskan om insikten att man varit med fel partner för länge och att det helt enkelt är dags att bryta sig loss. Något som kan vara ett stort steg, men också ett viktigt sådant.

Svensk Pop Apple Music

Singeln bjuder på medryckande pop med skönt driv i gitarr och rytm. Det skapar ett varmt retrosound och blir till en given radiopoplåt skulle jag säga. En låt som man helt enkelt känner sig upprymd av.

Ella berättar:

”Den här låten har jag haft med mig ett tag och älskat att framföra live. Därför känns så himla kul att få släppa Water så fler kan lyssna!”

Jag bollade några frågor med Ella om låten, vars svar du kan läsa här nedan.

Du sjunger om att komma till insikten att man varit med fel person och det är dags att bryta sig loss från den personen. Är berättelsen självupplevd eller inspirerad av folk runt dig? Hur gick det isåfall med utvecklingen från avslutet?

Handlingen i låten är självupplevd och inspireras ifrån mig själv och det jag gått igenom i tidigare relationer. Låten är viktig för mig just för att den påminner om att inte låta någon annan få mig känna mig mindre än vad jag är.
Med de sagt har jag lärt mig mycket ifrån den erfarenheten och att slita sig loss var garanterat det bästa beslutet.

Pressbild

Vad brukar inspirera dig att starta skriva en låt? Är det ämnet eller en melodi som oftast ligger till grunden för låten?

När jag ska skriva en låt är det alltid melodin som driver mig till det. Oftast genom att jag själv nynnar framför pianot eller hittar en gammal inspelning jag gjort på mobilen.
Men inspirationen kan även komma från annan musik där melodin ger mig en känsla som jag sen vill efterlikna i mina egna låtar.
Texten kommer för mig senare i processen men jag ser den förstås lika viktig för att en låt verkligen ska träffa.

Du har haft med dig låten ett tag. När skrev du den och minns du känslan du hade när du skrev låten?

Ja precis, den skrevs för ett och ett halvt år sen! När jag skrev den kändes det som att allt bara klickade. Jag fick ihop en låt där alla delar hade något jag tyckte mycket om och det kändes som att jag fått fram en låt som verkligen visade min stil.

Hur landade låten i det arrangemang som vi hör idag och var det något eller någon som inspirerade till soundet?

Mycket av musiken jag skriver inspireras av en artist som heter Birdy, vilket även denna låten gjorde. Även Kate Bush låt Running up that hill fanns som inspiration. Allt föll på plats när jag repade ihop den med mitt band och vi kunde färdigställa låten tillsammans.

Du berättar att du älskar att spela låten live. När får vi möjlighet att höra dig live nästa gång?

Jag brukar försöka vara ute och spela med jämna mellanrum, att spela live är ändå det jag tycker är allra roligast!
Jag hoppas kunna synas i flera olika stöder i sommar när jag har ett uppehåll från studier. På mina sociala medier uppdaterar jag alltid när nästa spelning är inbokad.

Vad tyckte du?
+1
4
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011