Spotify har sitt Wrapped och Apple Music har sitt Replay.
I slutet av November kommer ens årssammanställning på respektive musiktjänst. Där är det främst Spotifys sammanställning som välter internet, när alla ska dela sin statistik från året och vilka låtar, genrer och artister som formade musikåret. Inte konstigt, då Spotify är den större tjänsten.

Skicka in din musik

I år fick vi som använder Apple Music en ”tidig julklapp” dock. I år kommer vi nämligen få månatliga sammanställningar över de mest lyssnade låtarna, artisterna och albumen under varje månad. Alla kategorier går att dela som kort på sociala medier, så det känns som Apple nu äntligen försöker göra sitt innehåll mer delbart och engagerande, vilket är kul.

Min Januari var uppenbarligen mycket Pet Shop Boys, på grund av att de släppte en ny singel. Så deras singel Loneliness (som räknades som album) gick varm i lurarna, samt låten Oblivion med Margaret Berger. Allt som allt hade jag lyssnat på 250 artister och 500 olika låtar under månaden.

Till detta fick vi även spellistan Replay ’24. En spellista som fylls på varje vecka med den musik man lyssnat mest på under veckan för att tillslut bli till en årslista. Den är dock inte helt finjusterad skulle jag säga, då jag lyssnat mest på Lonely Dancers med Conan Gray enligt både statistiken i Apple Music och på Last FM och den låten är inte ens med på min lista än. Men jag antar att den kommer när det är dags att sammanställa Februari.

Men som sagt, kul sätt att stå ut från Spotify Wrapped och faktiskt göra något eget. En månadslista varje månad är ju lite roligare än bara en för hela året.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011