Den drömmande syskonduon Say Lou Lou har ju länge varit en favorit för mig. Ända sedan debuten Maybe you 2012 faktiskt. Så we go way back, som det heter.

Popmuzik Podcast

Nu är Elektra och Miranda Kilbey aktuella med singeln Wong Kar-wai. Den drömliknande känslan är kvar, produktionen snyggt melodisk och behagligt retrodoftande. Det är Say Lou Lou när de är som bäst, helt klart. Extra plus för de kosmiska ljuden som fick produktionen att kännas lite som den William Orbit levererade kring millenniumskiftet.

Låten Wong Kar-wai hyllar regissören med samma namn, som bland annat gjort filmerna In the Mood for Love och The Grandmaster. Med själva låten vill Say Lou Lou förmedla en känsla av: ”En önskan att du var någon annanstans, inte här, var som helst – och att kärlek var som en film eller en dröm, något annat än denna trötta, sorgsna verklighet.”

Singeln är första smakprovet från duons kommande EP Dust, som tar upp teman som längtan och introspektion. Denna gång antog duon en ny låtskrivarapproach för detta projekt, inspirerat av sina personliga dikter och privata dagboksanteckningar.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011