Ryktet på stan har börjat sprida sig om en artist vars uttryck och live-närvaro är bortom det vanliga. Med ärliga texter och råa vokaler skildrar hon ett sound från en svunnen tid uppklätt i nutida pop-skrud. Jag har haft ynnesten att uppleva den här artisten live och hennes namn är Natalie Lindh. Tillsammans med bandet Gåsarna har de skapat en ostoppbar kraft som med all sannolikhet kommer katapultera artisten till superstjärna när som helst.

DOLBY ATMOS

Idag släpper Natalie sin sjätte singel Låt en kvinna leva, låten beskrivs som ett stridsrop för kvinnlig frihet med stark feministisk lyrik. Här talar artisten om vikten att bryta sig loss från normer och begränsningar, ta kontroll över sin kropp och stå upp mot våldet mot kvinnor. Varenda stavelse går in i benmärgen och håren reser sig. Detta är onekligen sommarens viktigaste låtsläpp och återigen ett bevis på att Nathalies unika ”point of view” särskiljer henne från all popkonkurrens. Såhär säger musikmakaren själv om det aktuella släppet:

Det här är en låt om kvinnlig frihet. Ett högt rop för alla kvinnor i hela världen. Ingen kan bestämma vad vi ska ha på oss eller vad vi ska göra med vår kropp. Jag vill att när man lyssnar på Låt en kvinna leva så ska man känna sig fri, känna sig stark och aldrig tystas ner. Fyfan säger jag bara, låt en kvinna leva!

I skrivande stund befinner sig Nathalie i studion för att färdigställa sitt debutalbum, vilket enligt mig är ett av de mest förväntansfulla släppen från en svenska artist i år.

Natalie Lindh

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011