Ryktet på stan har börjat sprida sig om en artist vars uttryck och live-närvaro är bortom det vanliga. Med ärliga texter och råa vokaler skildrar hon ett sound från en svunnen tid uppklätt i nutida pop-skrud. Jag har haft ynnesten att uppleva den här artisten live och hennes namn är Natalie Lindh. Tillsammans med bandet Gåsarna har de skapat en ostoppbar kraft som med all sannolikhet kommer katapultera artisten till superstjärna när som helst.

Popmuzik Lover

Idag släpper Natalie sin sjätte singel Låt en kvinna leva, låten beskrivs som ett stridsrop för kvinnlig frihet med stark feministisk lyrik. Här talar artisten om vikten att bryta sig loss från normer och begränsningar, ta kontroll över sin kropp och stå upp mot våldet mot kvinnor. Varenda stavelse går in i benmärgen och håren reser sig. Detta är onekligen sommarens viktigaste låtsläpp och återigen ett bevis på att Nathalies unika ”point of view” särskiljer henne från all popkonkurrens. Såhär säger musikmakaren själv om det aktuella släppet:

Det här är en låt om kvinnlig frihet. Ett högt rop för alla kvinnor i hela världen. Ingen kan bestämma vad vi ska ha på oss eller vad vi ska göra med vår kropp. Jag vill att när man lyssnar på Låt en kvinna leva så ska man känna sig fri, känna sig stark och aldrig tystas ner. Fyfan säger jag bara, låt en kvinna leva!

I skrivande stund befinner sig Nathalie i studion för att färdigställa sitt debutalbum, vilket enligt mig är ett av de mest förväntansfulla släppen från en svenska artist i år.

Natalie Lindh

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.