Amerikanska stjärnskottet Nicky Buell är tillbaka med den introspektion låten Synthetic. Till en lekfull produktion skildrar han hur dagens samhälle bygger på jämförelser, ouppnåeliga normer och fejkade fasader. 

Nordiska Favoriter

”Vi vill vara något vi inte är. Med sociala mediers är det nästan omöjligt att inte jämföra sig med någon annan. Samhälleliga normer och önskvärdheten. Ibland önskar vi att vi var något vi inte var.”

Nicky Buell

Även om artisten ger oss den brutala sanningen sänder han ett budskap om att ta hand om sig själv, älska sig själv och inte lyssna på andra allt för mycket. Extra tydligt blir detta i slutet av singeln där artisten talar rakt från hjärtat till oss lyssnare. Även om titeln är Synthetic blir resultatet allt annat är syntetiskt. Nicky presenterar tvärtemot något som känns genuint och äkta. Satt i ett större perspektiv är sociala medier och statushets något som faktiskt påverkar oss alla och har ibland förmågan att bryta ner snarare än bygga upp en människa. Applåd till Buell för den här grymma singeln med viktig innebörd. Extra plus i kanten för att den dessutom är hookig och osar pop.

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.