Amerikanska stjärnskottet Nicky Buell är tillbaka med den introspektion låten Synthetic. Till en lekfull produktion skildrar han hur dagens samhälle bygger på jämförelser, ouppnåeliga normer och fejkade fasader. 

Popmuzik Lover Patreon

”Vi vill vara något vi inte är. Med sociala mediers är det nästan omöjligt att inte jämföra sig med någon annan. Samhälleliga normer och önskvärdheten. Ibland önskar vi att vi var något vi inte var.”

Nicky Buell

Även om artisten ger oss den brutala sanningen sänder han ett budskap om att ta hand om sig själv, älska sig själv och inte lyssna på andra allt för mycket. Extra tydligt blir detta i slutet av singeln där artisten talar rakt från hjärtat till oss lyssnare. Även om titeln är Synthetic blir resultatet allt annat är syntetiskt. Nicky presenterar tvärtemot något som känns genuint och äkta. Satt i ett större perspektiv är sociala medier och statushets något som faktiskt påverkar oss alla och har ibland förmågan att bryta ner snarare än bygga upp en människa. Applåd till Buell för den här grymma singeln med viktig innebörd. Extra plus i kanten för att den dessutom är hookig och osar pop.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011