Med Bara vara glad släpper Maria Hajto en hyllningslåt till staden Åmål i Dalsland. En låt som visar att Åmål inte bara är Fucking, utan en stad som fått en annan charm efter att artisten flyttat därifrån.

Popmuzik Popcast

Låten skrev Maria förra sommaren i barndomshemmet i Åmål, där allt var sig likt. Det blir liksom en bitterljuv nostalgi över det hela, något som jag tror de flesta känner när de kommer hem till sin barndomsstad igen. Själv tänker jag alltid ”åh vad mysigt det ändå är här” när jag kommer till Hunnebostrand. Men jag förstår snabbt att det ändå räcker med några fina dagar för att bli nöjd.

Maria berättar för bloggen:

”Jag älskar de gamla gatorna, platserna, människorna och alla otroligt värdefulla minnen jag har där. Men samtidigt infinner sig en känsla av att jag är lite trött på den här platsen.“

Bara vara glad är Marias första låt på svenska efter att ha släppt Not there yet i fjol. Resultatet är härligt förväntansfullt och lekfullt i stilen. Det blir en upplyftande poplåt med den där sköna filmiska känslan över sig.

”Jag är så himla taggad på att få berätta min historia på ett så personligt sätt som det svenska språket möjliggör för mig och jag hoppas att mitt pepp sprids så långt det bara går!”

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.