Efter att Ratata släppte sitt sjätte album Mellan dröm och verklighet bestämde sig sångaren Mauro Scocco för att göra en solokarriär. 1988 släpptes så hans självbetitlade album med singeln som mer eller mindre blivit synonym med sångaren; nämligen Sarah.
Att alla som hette just Sarah fick höra ”kom ut i kväll!” efter sig var kanske inte så konstigt. Låten är träffsäker hur den målar upp texten, samtidigt som den är alldaglig och igenkännande. Att använda 7 Eleven som mötesplats är även det en snygg popreferens som sångaren lånat av ingen mindre än Bruce Springsteen och hans låt Racing in the street.

Sarah blev en enorm hit för artisten. Sex veckor cementerade sig låten på förstaplatsen på den svenska singellistan. Den låg hela 14 veckor på Svensktoppen – där den även toppade lustan. Det blev också den mest populära låten på Trackslistan det året.

Sarah producerades av sångaren tillsammans med Kaj Erixon, som även producerade hela debutalbumet.
Ingen dålig start för solokarriären för sångaren, som året efter återvände till Ratata för att släppa deras sista album Människor under molnen. Men det, det är en annan nostalgitripp.

Innan vi avslutar denna nostalgitripp behöver vi dock ta oss till 2013.
Då släpptes hyllningsalbumet Kom ut ikväll! där olika artister tolkade Mauros låtar inför artistens 50-årsdag. Där gör Newkid en magisk tolkning av just Sarah. Att Uddevalla-sonen skulle bli en fena på att tolka andra artisters låtar kunde man ju nästan anta redan då.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.