Efter att Ratata släppte sitt sjätte album Mellan dröm och verklighet bestämde sig sångaren Mauro Scocco för att göra en solokarriär. 1988 släpptes så hans självbetitlade album med singeln som mer eller mindre blivit synonym med sångaren; nämligen Sarah.
Att alla som hette just Sarah fick höra ”kom ut i kväll!” efter sig var kanske inte så konstigt. Låten är träffsäker hur den målar upp texten, samtidigt som den är alldaglig och igenkännande. Att använda 7 Eleven som mötesplats är även det en snygg popreferens som sångaren lånat av ingen mindre än Bruce Springsteen och hans låt Racing in the street.

Följ på Apple Music

Sarah blev en enorm hit för artisten. Sex veckor cementerade sig låten på förstaplatsen på den svenska singellistan. Den låg hela 14 veckor på Svensktoppen – där den även toppade lustan. Det blev också den mest populära låten på Trackslistan det året.

Sarah producerades av sångaren tillsammans med Kaj Erixon, som även producerade hela debutalbumet.
Ingen dålig start för solokarriären för sångaren, som året efter återvände till Ratata för att släppa deras sista album Människor under molnen. Men det, det är en annan nostalgitripp.

Innan vi avslutar denna nostalgitripp behöver vi dock ta oss till 2013.
Då släpptes hyllningsalbumet Kom ut ikväll! där olika artister tolkade Mauros låtar inför artistens 50-årsdag. Där gör Newkid en magisk tolkning av just Sarah. Att Uddevalla-sonen skulle bli en fena på att tolka andra artisters låtar kunde man ju nästan anta redan då.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011