Pigbag var ett band som var aktiva i början av 80-talet. De kom från staden Cheltenham i Storbritannien och gjorde instrumentalmusik som i mina öron var sjukt svängig och funkigt med inslag av mycket brass och jazz.

Följ på Apple Music

Gruppens främsta hit blev singeln Papa’s got a brand new pigbag som spelades in 1981, strax före själva bandet formades av Chris Hamlin och James Johnstone. Låtens titel anspelar på James Browns låt Papa’s got a brand new bag hamnade sedan på en tredjeplats på den brittiska singellistan, samt fick en del höga listplaceringar runt om världen. Bandet i sig upplöstes våren 1983, så karriären blev kortvarig för dem.

1995 släppte DJ och producenten Paul Oakenfold en klubbversion av låten under namnet Perfecto Allstarz som då hette Reach up (Papa’s got a brand new pigbag). Här blev det än mer driv och rytmer i låten samt mer trance. Mer karnevalstämning med alla rytmer och brass skulle jag säga, vilket de går all in med i Flesh & Bone-remixen av låten som sedan släpptes 2012. Där lägger de till visselpipa och bygger än mer på brasset. Riktigt läcker version som jag fortfarande tycker funkar sjukt bra på dansgolvet.
Oakenfolds version av låten blev även den en stor hit när det begav sig. Etta på danslistan i Storbritannien samt sexa på vanliga singellistan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011