Pigbag var ett band som var aktiva i början av 80-talet. De kom från staden Cheltenham i Storbritannien och gjorde instrumentalmusik som i mina öron var sjukt svängig och funkigt med inslag av mycket brass och jazz.

Gruppens främsta hit blev singeln Papa’s got a brand new pigbag som spelades in 1981, strax före själva bandet formades av Chris Hamlin och James Johnstone. Låtens titel anspelar på James Browns låt Papa’s got a brand new bag hamnade sedan på en tredjeplats på den brittiska singellistan, samt fick en del höga listplaceringar runt om världen. Bandet i sig upplöstes våren 1983, så karriären blev kortvarig för dem.

1995 släppte DJ och producenten Paul Oakenfold en klubbversion av låten under namnet Perfecto Allstarz som då hette Reach up (Papa’s got a brand new pigbag). Här blev det än mer driv och rytmer i låten samt mer trance. Mer karnevalstämning med alla rytmer och brass skulle jag säga, vilket de går all in med i Flesh & Bone-remixen av låten som sedan släpptes 2012. Där lägger de till visselpipa och bygger än mer på brasset. Riktigt läcker version som jag fortfarande tycker funkar sjukt bra på dansgolvet.
Oakenfolds version av låten blev även den en stor hit när det begav sig. Etta på danslistan i Storbritannien samt sexa på vanliga singellistan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.