Från att ha träffats på en repetition i ett svagt upplyst garage till att därefter knyta ihop både den musikaliska och äktenskapliga knuten fem år senare. Ger sig Ian Dandridge och Kristina Westernik-Dandridge nu ut för att sprida ett välbehövligt budskap om hopp. Inspirerade av deras smekmånad i den kaliforniska öknen bestämde paret sig för att kombinera sin kärlek till att skapa och framföra musik i projektet The Infinite Daisy Chains. Äktenskapet säkrar deras engagemang för varandra och känslor spiller över i duons kreativa musikprocess. Låter ganska härligt ändå om ni frågar mig!

Paper Tigers är en sorgsen indiepop-låt som kommenterar de dagliga stressfaktorerna som förbrukar ens energi. Låtens figurativa tigrar är representativa för de bekymmer i livet som verkar hotfulla. Singeln skrevs, spelades in och även producerades av den dynamiska duon The Infinite Daisy Chains i deras sovrumsstudio.”

The Infinite Daisy Chains

Genom att sammanföra down-tempo elektronisk musik med den expansiva energin hos psykedelisk rock. Hittar vi här en sonisk palett som innefattar synthesizers, trummaskiner och en rad organisk instrumentering. Extra snyggt är att låten faktiskt lyckas balansera melankoli och hopp på ett perfekt avvägt sätt. Att texten därtill är så pass eftertänksam och insiktsfull gör att jag blir såld på helheten.

På var sitt håll är de båda musikerna väletablerade som bland annat arbetat på DC Metropolitan-området. Kristina är specialiserad på fiol, sång och Ableton push, medan Ian är gitarrist. Förutom att paret har många års erfarenhet av att spela synthesizers och trummaskiner producerar även Ian och Kristina för kunder som musikljuds-plattformen Splice. Det egna projektet hör ni här i bloggen.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply