Från att ha träffats på en repetition i ett svagt upplyst garage till att därefter knyta ihop både den musikaliska och äktenskapliga knuten fem år senare. Ger sig Ian Dandridge och Kristina Westernik-Dandridge nu ut för att sprida ett välbehövligt budskap om hopp. Inspirerade av deras smekmånad i den kaliforniska öknen bestämde paret sig för att kombinera sin kärlek till att skapa och framföra musik i projektet The Infinite Daisy Chains. Äktenskapet säkrar deras engagemang för varandra och känslor spiller över i duons kreativa musikprocess. Låter ganska härligt ändå om ni frågar mig!

Skicka in din musik

Paper Tigers är en sorgsen indiepop-låt som kommenterar de dagliga stressfaktorerna som förbrukar ens energi. Låtens figurativa tigrar är representativa för de bekymmer i livet som verkar hotfulla. Singeln skrevs, spelades in och även producerades av den dynamiska duon The Infinite Daisy Chains i deras sovrumsstudio.”

The Infinite Daisy Chains

Genom att sammanföra down-tempo elektronisk musik med den expansiva energin hos psykedelisk rock. Hittar vi här en sonisk palett som innefattar synthesizers, trummaskiner och en rad organisk instrumentering. Extra snyggt är att låten faktiskt lyckas balansera melankoli och hopp på ett perfekt avvägt sätt. Att texten därtill är så pass eftertänksam och insiktsfull gör att jag blir såld på helheten.

På var sitt håll är de båda musikerna väletablerade som bland annat arbetat på DC Metropolitan-området. Kristina är specialiserad på fiol, sång och Ableton push, medan Ian är gitarrist. Förutom att paret har många års erfarenhet av att spela synthesizers och trummaskiner producerar även Ian och Kristina för kunder som musikljuds-plattformen Splice. Det egna projektet hör ni här i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Svensk Pop Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011