Äntligen dags för lite dansband i bloggen. Det hör ju inte till det vanliga måste jag säga. (Heck, jag hade inte ens Dansband som kategori här i bloggen).
Men när Martin Johansson och Micke Johnsson från Electric City Cowboys bestämmer sig för att skapa just ett dansband är det definitivt värt att kika in. Det hela började faktiskt mest som ett SMS-skämt, där Martin hade sagt att om de någonsin bildade ett dansband skulle det heta just Cariez.

Popmuzik Lover Patreon

Nånstans har jag alltid varit väldigt fascinerad av hela dansbandsprylen, en härlig folkrörelse som engagerar och ger gemenskap.

Martin Johansson

– Jag var skeptisk när Martin återkom till den där SMSet. Trodde nog att jag var så långt ifrån dansband som man kan komma, men det är bara att erkänna att en hel del låtar har fastnat genom åren. Det är roligt att själv ge sig på det hela – och även vår låt fastnar, av nån anledning…

Micke Johnsson

Namnet Cariez är ju lysande och självklart får ju titeln Du tänder mig då en dubbel mening. Resultatet är klassisk dansband, långt ifrån duons vanliga synthpop. Jag kan tänka mig att de som går all in med dansband kommer uppskatta detta. För låten prickar verkligen i alla de krav som en dansbandslåt ska ha. Nu får vi bara hoppas på att dansbanorna öppnar snart, så vi kan bugga loss till Cariez och deras nyfunna dansbandskärlek. Själv har jag i alla fall en ny kategori i bloggen och diggar med till denna härliga guilty pleasure.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011