Efter att ha släppt en knippe singlar under vintern och våren är det nu äntligen dags för singer-songwritern Freyr att släppa sitt debutalbum Nicotine Bunker. Här samsas 8 låtar som alla kännetecknas av ett mer behagligt arrangemang, där sångarens mjuka röst sätter en viss känsla på låtarna som fans av bland annat Sufjan Stevens och José González kommer att älska och ta till sig.

DOLBY ATMOS

Låtarna på Nicotine Bunker är skrivna och framförallt inspirerade av Freyrs resa till nordvästra Nordamerika. En plats vars natur i sig är väldigt likt den Skandinaviska, men mer grandios. Men det stora landskapet är inte det som jag skulle säga är själva inspirationen till låtarna på Nicotine Bunker. Nej, det är att uppskatta det vackra i naturen och stillheten att vara ensam tillsammans med moder jord. Att vara i harmoni med naturen mer än att utnyttja den.
Freyr har med andra ord gjort ett album för själen i första hand, och det behöver vi definitivt mer av.

I samband med släppet av hade Freyr även premiär för videon till låten Modern ages. I videon bjuder sångaren in några stadsbor till sitt tält och det blir en härlig kulturkrock mellan storstadslivet och sångarens stilla liv tillsammans med naturen.

Om videon berättar Freyr för bloggen:

”Privata konserter i naturen är en sällsynt upplevelse. Inofficiella. Endast inbjudningar och intima. Videon uppmuntrar skämtsamt människor att släppa sina urbana liv lite då och då och få lite frisk luft.”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011