Efter att ha släppt en knippe singlar under vintern och våren är det nu äntligen dags för singer-songwritern Freyr att släppa sitt debutalbum Nicotine Bunker. Här samsas 8 låtar som alla kännetecknas av ett mer behagligt arrangemang, där sångarens mjuka röst sätter en viss känsla på låtarna som fans av bland annat Sufjan Stevens och José González kommer att älska och ta till sig.

Låtarna på Nicotine Bunker är skrivna och framförallt inspirerade av Freyrs resa till nordvästra Nordamerika. En plats vars natur i sig är väldigt likt den Skandinaviska, men mer grandios. Men det stora landskapet är inte det som jag skulle säga är själva inspirationen till låtarna på Nicotine Bunker. Nej, det är att uppskatta det vackra i naturen och stillheten att vara ensam tillsammans med moder jord. Att vara i harmoni med naturen mer än att utnyttja den.
Freyr har med andra ord gjort ett album för själen i första hand, och det behöver vi definitivt mer av.

I samband med släppet av hade Freyr även premiär för videon till låten Modern ages. I videon bjuder sångaren in några stadsbor till sitt tält och det blir en härlig kulturkrock mellan storstadslivet och sångarens stilla liv tillsammans med naturen.

Om videon berättar Freyr för bloggen:

”Privata konserter i naturen är en sällsynt upplevelse. Inofficiella. Endast inbjudningar och intima. Videon uppmuntrar skämtsamt människor att släppa sina urbana liv lite då och då och få lite frisk luft.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply