Den där lekfulla produktionen som vi förknippar med Porter Robinson kan du här uppleva på artistens senaste singel Look at the sky från kommande albumet Nurture. Låten i sig handlar om hopp och skrevs när Robinson led av djup depression för några år sedan.

Skicka in din musik

Om singeln berättar Robinson:

Look at the sky är i grunden en sång om hopp. Det saknas inte bränsle för förtvivlan, men du kan inte vidta meningsfulla åtgärder för att förbättra saker om du inte tror att saker kan bli bättre. Det är vad hopp är, och jag tror det är en känsla som är värd att vårda. Jag skrev den här låten när jag känslomässigt låg som lägst, när jag trodde att jag inte längre kunde skapa musik. Jag var inte säker på att min existens hade någon mening om jag inte kunde skapa ny musik. I texten föreställde jag mig hur livet på andra sidan all rädsla, ångest och sorg skulle se ut. Jag är glad att kunna rapportera att det är fantastiskt på andra sidan allt detta och jag är så glad att jag hade hopp och fortsatte.”

Nurture släpps den 23:e April och innehåller bland annat singlarna Get your wish och Something comforting.

Nu har även musikvideon till Look at the sky släppts. Här kan vi se Robinson framföra låten vid ett piano omringad av spöken. Videon är regisserad av Chris Muir och med koreografi av Matty Peacock.

Om videon berättar Porter:

“Jag ville representera de saker som vi alla bidrar med till den här världen och hur de håller även efter det att vi är borta. När jag skapar musik själv i ett rum, jobbar jag egentligen inte ensam—någon annan uppfann pianot, datorn, programvaran, till och med melodier, ackord, harmonier och skalor. Vi samarbetar egentligen med en massa människor vi inte känner och de flesta finns inte längre ibland oss. Vi bidrar alla med något till världen genom alla våra handlingar, både bra och dåliga. När vi sen är borta, låt oss hoppas att det vi lämnar efter oss är användbart och vackert.”

DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011