Det må finnas många jullåtar, men egentligen finns det bara en enda nyårslåt. För det behövs nog ingen mer när ABBA ändå gjorde den ultimata nyårslåten med Happy New Year 1980. Perfekt kombination av det klassiska ABBA-vemodet samt en refräng som alla kan sjunga med i. Det är en låt som gjord för allsång vid 12-slaget på nyårsafton och en perfekt låt att gå in i ett nytt år tillsammans till.

DOLBY ATMOS

Happy New Year är tagen från bandets mästerliga album Super Trouper från samma år och låtren gick under arbetsnamnet Daddy don’t get drunk on Christmas Day, som i och för sig är en lysande titel – men kanske inte lika lätt att minnas eller lika passande som just Happy New Year. Även om låten i sig aldrig blev en superhit som singel, så är det en låt som spelas överallt varje nyår och kan väl ses som ABBAs All I want for Christmas is you (fast utan den månadslånga livslängden varje år). En låt alla återkommer till år efter år.

I videon kan vi se Agnetha Fältskog under slutet av en fest där det bara är hon och en person kvar i lägenheten innan det klipps in till den stora festen. Bakom kameran hittar vi som vanligt Lasse Hallström och den är filmad under samma fotosessionen som för omslagsfotot till albumet Super Trouper.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011