Det må finnas många jullåtar, men egentligen finns det bara en enda nyårslåt. För det behövs nog ingen mer när ABBA ändå gjorde den ultimata nyårslåten med Happy New Year 1980. Perfekt kombination av det klassiska ABBA-vemodet samt en refräng som alla kan sjunga med i. Det är en låt som gjord för allsång vid 12-slaget på nyårsafton och en perfekt låt att gå in i ett nytt år tillsammans till.

Happy New Year är tagen från bandets mästerliga album Super Trouper från samma år och låtren gick under arbetsnamnet Daddy don’t get drunk on Christmas Day, som i och för sig är en lysande titel – men kanske inte lika lätt att minnas eller lika passande som just Happy New Year. Även om låten i sig aldrig blev en superhit som singel, så är det en låt som spelas överallt varje nyår och kan väl ses som ABBAs All I want for Christmas is you (fast utan den månadslånga livslängden varje år). En låt alla återkommer till år efter år.

I videon kan vi se Agnetha Fältskog under slutet av en fest där det bara är hon och en person kvar i lägenheten innan det klipps in till den stora festen. Bakom kameran hittar vi som vanligt Lasse Hallström och den är filmad under samma fotosessionen som för omslagsfotot till albumet Super Trouper.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.