Dags för mogen pop här i bloggen. Väldigt fin sådan måste jag säga.
Det är sångerskan Erika Hansson som här framför singeln My foolish pride som skrivits av Jonas Lindau och Marica Lindé. Två erfarna namn inom musiksverige. Jonas har samarbetat med många olika låtskrivare och artister, bl.a. nu senast med Åsa Jinder. Marica är både låtskrivare, t.ex. med låtar till Jill Johnson, och sångerska. Marica har bl.a. körat och framträtt tillsammans med många av våra största artister.

Apple Music Svensk Pop

Jag bad Eika berätta mer om låten och sig själv här i denna intervju. Så jag lämnar ordet över till Erika helt enkelt.

Hej Erika. Hur är läget med dig idag?

TACK, för att du frågar! Det är riktigt bra! Det är på många sätt både en spännande och intensiv tid just nu.

My foolish pride är ju skriven av Jonas Lindau och Marica Lindé. Vad var det första du kände när du hörde låten och hur blev den din?

Ja, ibland hör man talas om kärlek vid första ögonkastet. Den beskrivningen stämmer väl in på hur jag kände vid första genomlyssningen av låten. Jag är svag för låtar som väcker känslor och jag kände att den här låten hade något särskilt. Det var som om musiken och texten samverkade och byggde upp en känsla hos mig.

Jag har fått berättat att My foolish pride var en av de första låtarna som Jonas Lindau och Marica Lindé skrev tillsammans. När låten väl var klar och de funderade på vilken sångare/sångerska som de skulle sända den till så kom Jonas att tänka på mig. Vi hade ett samarbete för några år sedan och Jonas tänkte att det här är en ”Erika-låt”. Jag är väldigt glad och tacksam för att låtskrivarna valde att sända låten till mig.

Berätta lite om låten, vad handlar den om?

Låtens berättar-jag står inför ett vägval i livet. Frågan är nu om hen ska låta sina sedan tidigare och sämre erfarenheter och ”fåniga stolthet” komma i vägen. Kanske kan den stora kärleken finnas inom räckhåll, men ska hen våga ta steget?

På något sätt så bär låten till en början på en dämpad och lite tung känsla som sedan vänds till en något mer hoppingivande och lättare känsla.

Hur jobbade ni fram musikvideon till låten?

Under ganska många år har jag samarbetat med fotograf Johan Lindvall. Jag kontaktade honom när My foolish pride var inspelad i studion, eftersom jag så tidigt kände att låten bär på en berättelse som kanske kan lyftas fram ännu mer med hjälp av en musikvideo. Johan lyssnade och visade sig vara positiv inför ett samarbete kring låten. Vi funderade en tid på hur musikvideon skulle ta form. Vi pratade t.ex. om platser och miljöer för inspelning. Samtidigt gav jag Johan ganska fritt spelrum i sin kreativa process. Så till slut begav vi oss till ett par olika platser dels i nordöstra Skåne och dels till Listerlandet i västra Blekinge. När vi väl var på plats vid ett naturreservat i Blekinge så föll alla bitar på plats. Miljön, naturen och ljuset kändes så rätt för oss båda. Sedan följde en längre och spännande väntan till dess att Johan sammanställt alla tagningar till en musikvideo.

Vad händer för dig under hösten nu?

Nu är jag inne i en intensiv period då många olika projekt pågår jämsides med varandra. Givetvis ägnar jag mycket tid till att föra ut My foolish pride tillsammans med musikvideon. Samtidigt studerar jag också vid Kulturledarprogrammet, med ämnesinriktningen musikvetenskap, vid Linnéuniversitetet i Växjö. Vid årsskiftet hoppas jag bli klar med mina pågående studier. Däremellan väntar solistuppdrag på olika platser i södra Sverige och detta varvas med att besvara inkommande förfrågningar om sånguppdrag samtidigt som jag själv gör upp planer om nya musikprojekt. Det kräver sina delar av kontorsarbete, förberedelser och övningar. Till detta kommer även att jag leder en kör, LionSingers, som har flera musikprojekt på gång. Jag andas och lever genom musiken.

Du hittar alltid de bästa låtarna med svenska artister i spellistan Svensk pop hos Spotify och Apple Music. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.


Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.