Lika säkert som att måndagsångesten infinner sig, så kan du under söndagen också få inspiration av veckans musiksläpp där vi listar några av favoriterna från veckan för dig, så du har något att fylla upp din spellista med.
Hoppas att du hittar några nya guldkorn bland låtarna även denna vecka.

Svensk Pop Apple Music

Om du uppskattar att läsa om ny musik i bloggen, får du gärna stötta arbetet med Popmuzik som Patreon. Det hjälper en oberoende musikblogg otroligt mycket om du kan bidra som Popmuzik Liker med 12 kr i månaden eller Popmuzik Lover med 32 kr. Det gör det möjligt att driva bloggen vidare som en bred och nyfiken musikblogg där du dagligen kan få nya musiktips varvat med intervjuer och recensioner, samt att det faktiskt hjälper artister om de har en plattform som de kan nå ut med sin musik på. 

Sophie Ellis-Bextor – Freedom of the night

Johan: Sophie Ellis-Bextor återvänder till discogolvet där hon hör hemma och verkligen golvar mig med nya singeln Freedom of the night. Sprudlande discopop som tar oss tillbaka till Read My Lips-eran i stil men också att det låter mer av idag och pulserande. Jag tyckte detta var veckans disco-låt och då kom det o-r-i-m-l-i-g-t många bra discolåtar denna vecka.

MØ – Who said

Sebastian: Tänka sig att en låt som skrevs för nio år sedan kan kännas lika modern idag. Danska MØ har länge varit en av mina favoriter och det känns som Who said är en strålande start på nästa kapitel i artistens karriär. Ge den några lyssningar och jag lovar att refrängen kommer eka i huvudet. 

Kylie Minogue – Taboo

Johan: Bästa låten på Kylies nya album Tension II är utan tvekan denna dramatiska discolåt. Det är poseringslåt som med sin pulserande bastgång, stråkar och Ina Wroldsen i sitt esse ger oss Kylie-fans en magisk upplevelse, både på dansgolvet och i våra spellistor.

Miriam Bryant – In kom en ängel 

Sebastian: Bryant är allt annat än förutsägbar, men med nya singeln In kom en ängel blev jag faktiskt tagen på sängen. Gospel och pop möts i en euforisk upplevelse som osar hit lång väg och banar vägen för ett helt nytt uttryck. 

JADE – Fantasy

Johan: Förra singeln Midgnight Cowboy var lite av en besvikelse efter den lysande Angel of my dreams med Little MixJADE. Men nu sätter hon allt till rätta igen, när vi får glittrande och förförisk disco av sångerskan. Det är lagom dos av attityd och lysande melodier som tar ut oss på dansgolvet denna gång. Mer av detta och Angel of my dreams och JADE kan bli årets solodebutant.

Conan Gray – Holidays

Sebastian: Denna julfantast välkomnar såklart stämningsfull musik redan i oktober med öppna armar. Conan Gray sjunger om att återförenas med en gammal vän under juletid och lämnar ett sentimentalt och tårdrypande hål i mig. Med sin vackra stämma sprider han julkänslan såhär 65 dagar före dopparedagen… men vem räknar. 

Emma Steinbakken – Hurt people

Johan: Det är ju något med de där pulserande produktionerna som jag alltid går igång på. Hurt people är inget undantag när den går får emotionell och rytmisk till hur produktionen sväller och blir mer och mer pulserande. Snyggt som fan är det i alla fall och det är en stark uppföljare till Boy som Emma släppte förra månaden.

Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011