Juli är oftast den fattigaste musikmånaden. Så var det i alla fall förr, när musikbolagen och främst musikredaktörerna på radio gick på semester och ingen vågade släppa något i rädsla att låten helt skulle försvinna. Det var inte för inte som alla sommarplågor släpptes någonstans i April och Maj, för att bygga upp sig inför semestern.

Svensk Pop Apple Music

Med streaming är det inte riktigt så längre. Nu når musiken publiken via olika spellistor när den än släpps, samt här i bloggen då, där du dagligen kan upptäcka ny musik, året runt. Så mitt bästa råd till dig är att följa bloggen. Antingen spara Popmuzik bland dina bokmärken eller skapa en genväg till bloggen på din mobils hemskärm. För att göra det sistnämnda klickar du bara bara på delningsknappen i din mobils webbläsare och välj ”Lägg till på hemskärmen”. Klart!

Med veckans Popfavoriter listar jag och Sebastian några av de låtar som vi gillat extra mycket denna vecka, så att du får musikinspiration till din egna spellista, eller bara inte missar go’bitarna från veckan.

Quavo & Lana Del Rey – Tough

Johan: Härlig vemod bjuds vi på när Lana går back to basic med nya singeln Tough och sjunger duett med rapparen Quavo. Det är väl så nära Born To Die-albumet vi kommit på länge från sångerskan som just nu jobbar på sitt kommande countryalbum.

OneRepublic – Hurt

Sebastian: Ständigt aktuella och alltid lika sylvassa på att skapa brusgenomträngande hits är OneRepublic en ostoppbar kraft. Nästa vecka släpper bandet album och bara för att cementera soundet på fullängdaren får vi avnjuta den skickligt hopsnickrade singeln Hurt. Omedelbar listaddering! 

The Knocks & Dolores Forever – Lover

Johan: Det blir somrigt och dansant när The Knocks och Dolores Forever samarbetar på singeln Lover. Det är en behagligt varm produktion som andas retropop och som tillsammans med tropiska vibbar blir perfekt för stranden och spellistorna.

Kesha – Joyride

Sebastian: Mörkrets partydrottningen kör helt efter sitt eget huvud och har aldrig låtit mer kreativt frisläppt. Spänn fast säkerhetsbältet för Kesha är här för att bjuda in oss alla till sin musikaliska bad-bitch värld där Joyride bara är börja på vad som komma ska.

Shawn Desman – Never fall in love again

Johan: Ljuvlig 80-talsnostalgi bjuds vi på när Shawn Desman här är aktuell med singeln Never fall in love again. De där mjuka syntharna och sköna beatet slungar en tillbaka till en annan tid, där känslorna var större och musiken mer levande. Jag blev i alla fall helt lycklig av denna popballad.

Will Young – Light it up

Soulig pop och gospel bjuds vi på när Will Young ger oss den upplyftande singeln Light it up, från albumet med samma namn. Det är ett underbart lyckopiller som garanterar kommer att få dig på bästa humöret, och som samtidigt visar vilken entertainer Will är.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK SUMMER

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011