Linnéa Håkansson är personen bakom artistnamnet Innocent. En artist som skapar drömliknande pop och svävande electronica. Det är ett behagligt landskap av melodier och stämning som artisten målar upp för oss i sin musik där hon oftast ger uttryck för hjärtesorg, ensamhet och kärlekens komplexitet.

Följ på Apple Music

Innocent debuterade med singeln Waterfalls 2022, och den låten kunde även höras i kortfilmen The Ocean is Closed on Mondays av Laura Gauch.

Nu är det dags för artisten att ge oss sin nya singel Say you need me. En luftig och drömliknande låt som verkligen sveper om en och man trollbinds av sångerskans mjuka röst, som här sjunger om osäkerheten i att bli kär igen, men också om längtan till närhet efter att blivit sårad. Det blir väldigt vackert och hjärtskärande när sångerskan sjunger ”Say you need me, as much as I do”. Verkligen att blotta sin sårbarhet för den andre som mer eller mindre håller det sköra hjärtat i handen.

Say you need me är skriven tillsammans med Andreas Söderlund som även producerat låten. Jag bad Linnéa berätta lite mer om sig själv och musiken i en intervju som du kan läsa här nedan.
Som vanligt, om du uppskattar att läsa intervjuer och om ny musik i bloggen, får du gärna stötta arbetet med Popmuzik som Patreon. Det hjälper en oberoende musikblogg otroligt mycket om du kan bidra som Popmuzik Liker med 12 kr i månaden eller Popmuzik Lover med 32 kr. Det gör det möjligt att driva bloggen vidare som en bred och nyfiken musikblogg där du dagligen kan få nya musiktips, samt att det faktiskt hjälper artister om de har en plattform som de kan nå ut med sin musik på. 

Hur kom musiken in i ditt liv och när kände du att det var något du ville satsa på genom att släppa musik?

Jag har sjungit hela mitt liv. Det har alltid vart det jag älskat mest, så jag har hållit på för att må bra! Jag har känt att det är något jag vill satsa på länge så det känns fint och speciellt att få släppa den här låten.

Vilka artister har främst inspirerat dig mycket genom åren och på vilket sätt?

För just det här projektet skulle jag säga Julee Cruise, Cocteau Twins och Mazzy Star. Den drömlika, känslomässiga och tidlösa atmosfär de skapar, inspirerar mig. Genom åren har det varit andra artister som Bon Iver och Lana Del Rey.

Har du några andra passioner vid sidan av musiken?

Jag älskar allt kreativt. Kläder, fotografi och konst. Min vän Klara Kassman gör allt visuellt för projektet så vi jobbar mycket ihop. Hon är den mest kreativa personen jag vet och inspirerar mig mycket. Vi har sytt kläder, fotat omslag och pressbilder och jobbat med rörligt material. Omslaget till Say you need me, som är av en broderad kudde, sydde och broderade hon när hon var i Marocko i somras och fotade hemma i mitt sovrum.

Pressbild

Dina låtar här behagligt drömliknande i stil och känsla. Hur landade du i den ljudbilden för din musik?

Jag och Andreas lyssnade mycket på Cocteau Twins och Julee Cruise och ville skapa något i den världen. Han har en synt i studion som är magisk, JX8P, så den använde vi mycket. Vi gillar att blanda olika texturer, elektroniska instrument med organiska liveinstrument. I Say you need me kan man höra drömmiga syntar blandade med akustisk gitarr, livetrummor och piano.

Hur kom ditt samarbete till med Laura Gauch förresten, som gjorde att Waterfalls hamnade med i kortfilmen The Ocean is Closed on Mondays?

Producenten som jag samarbetade med på Waterfalls gjorde hela soundtracket till kortfilmen och tänkte att låten skulle passa perfekt. Så det slutade med att han byggde allt kring den. Det blev väldigt vackert.

Hur hittar du inspiration när du skriver dina texter och hur ofta brukar du skriva?

Jag har perioder där jag skriver varje dag och perioder där jag inte skriver något alls så det är väldigt olika. Jag inspireras av saker som händer mig och människor nära mig. Av känslor.

Just Say you need me är väldigt utlämnande och ärlig. Hur var processen att skriva låten och känner du att en låttext kan bli för personlig?

Vad fint att du säger det. Jag vill att min musik ska kännas ärlig och att det ska finnas en nerv. Sedan tänker jag inte så mycket på att den är utelämnande. Utan det var något jag behövde skriva om just då. Say you need me var den andra låten jag och Andreas jobbade på ihop. Jag gjorde en enkel demo på min dator hemma som jag tog med till studion dagen efter, där vi skrev klart den ihop.

Say you need me är skriven tillsammans med producenten Andreas Söderlund. Hur träffades ni och utvecklade ert samarbete, samt vad känner du han gör för att lyfta fram det bästa i dig och din musik?

Vi träffades första gången redan 2014, när jag spelade in demosång till en låt han hade skrivit. Sen höll vi kontakten och började skriva ihop hösten 2023. Vi sågs och lyssnade på musik och drack kaffe och insåg att vi tänkte lika kring mycket. Att vi ville skriva musik utan några fasta ramar kring hur det skulle låta. Och att vi ville skapa saker för oss själva, som vi själva tyckte om istället för att tänka på alla andras åsikt så mycket. Det var väldigt befriande. Så jag tror det finaste han har gjort för mig är att ge mig den friheten i skapandet. Det har öppnat upp väldigt mycket för mig kreativt.

Vad hoppas du lyssnaren ska känna när de hör Say you need me?

Jag hoppas att de som lyssnar kan bilda sin egen uppfattning kring vad den handlar om och knyta an på sitt sätt.

Vad kan vi se fram emot från dig framöver nu?

Jag jobbar på ett album, så ny musik kommer snart. Jag ska spela förband åt Julia Logan på Nalen den 2 november. Sedan är jag är feature på en jättevacker låt av Arvid Lizell som kommer ut den 8 november. Det ser jag fram emot väldigt mycket.

Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011