Álvaro Mayo, eller kort och gott MAYO som är en HBTQ-artist från Spanien som slog igenom i programmet Operación Triunfo, där han kom på en niondeplats.

Nordiska Favoriter

Men det var uppenbarligen bara början, för under året har MAYO släppt fyra singlar och nu senast en hel EP som heter SEASON I. Varje låt från EP:n har fått en musikvideo som alla har ett tydligt gaytema.

Allt inleds med Lejos, som har ett western-tema med MAYO till häst innan det förvandlas till lite av en Brokeback Mountain inspirerad berättelse där det är ömsinta stunder mellan två cowboys till tonerna av låten som växlar mellan emotionell pop och som även slänger in lite dansbeats.

I den emotionella Se irán kan vi se sångaren tillsammans med en annan kille i duschen i ett omklädningsrum. Det är vackert och homoerotiskt med duschscenen och ångan som omringar sångaren. Videon avslutas med att MAYO packar ner saker i en väska som han i nästa video lägger i bagageutrymmet på en bil.

Det tar oss till andra videon i serien till den mer dansanta poplåten Ya no estás med sin pulserande arrangemang och känsla. Det blir elektronisk dansmusik med ett läckert beat och i videon kan vi se sångaren sitta i baksätet av en bil som kör genom natten och leder till att han tar fram boxningshandskar från bagaget.

Till låten No siento nada kommer boxningshandskarna till pass. Här blir det mycket twinks som dansar vid en boxningsring. Det är ungefär ett BMI på 22 i hela videon, och då räknar jag med alla fem killarna. Jag kan tänka mig att fans av Troye Sivans senaste videor kommer gå i spinn på detta.
Videon i sig avslutas med en inzoomning av en poster för ett Cute Party.

Detta leder till singeln So cute, där sångaren förför en annan kille under en fest i en trädgård tillsammans med en hel del andra personer. Innan videon är slut blir det ett Call Me By Your Name-ögonblick med MAYO och en persika.

EP:n avslutas med Club lights. En dansant låt där vi växlas mellan sångaren i ett mörkt rum med stroboskop samt i en gammal tjock-TV. Vi får även flashbacks från de andre videorna under ett break i låten för att liksom knyta samman alla videor och med det EP:n.

Får ju säga att hela EP:n blev väldigt ambitiös med alla videor och det kändes som artisten verkligen lagt både tid och pengar bakom för att få detta bra. Att EP:n heter just SEASON I känns också passande med alla filmreferenser och att det lär bli en uppföljare.

Om du uppskattar att läsa om ny musik i bloggen, får du gärna stötta arbetet med Popmuzik som Patreon. Det hjälper en oberoende musikblogg otroligt mycket om du kan bidra som Popmuzik Liker med 12 kr i månaden eller Popmuzik Lover med 32 kr. Det gör det möjligt att driva bloggen vidare som en bred och nyfiken musikblogg där du dagligen kan få nya musiktips varvat med intervjuer och recensioner, samt att det faktiskt hjälper artister om de har en plattform som de kan nå ut med sin musik på. 

Tack för ditt stöd. 

Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011