Då var ännu en musikvecka över och det är dags att lista en knippe popfavoriter som vi tycker du ska ge en extra lyssning eller bara inte missa. Perfekt tillfälle att fylla upp din spellista med bra musik med andra ord.

Nordiska Favoriter

Olly Alexander – Cupid’s Bow

Johan: Dansant och med en läcker basgång bjuder årets Eurovision-representant för Storbritannien ut oss på dansgolvet med första singeln efter tävlingen. Den är som klippt och skuren för de mer popiga dansgolven och känns som en hit. Tillsammans med Dizzy kan kommande albumet Polari bli ett spännande partyalbum.

Loreen – Warning signs 

Sebastian: Loreen plockar in det tunga artilleriet när hon släpper singeln Warning signs. Med en handfull låtskrivare som står bakom stora hits skapar hon en av de mest melodiösa releasern i karriären. I strax över två minuter ger hon hook efter hook som fastnar direkt på näthinnan. 

April Snow + Sharlene Hector – Alive on the dance floor

Johan: Redan i inledningen förstår jag att detta kommer att bli helt magiskt. Trummaskinen och den pulserande basgången sätter stämningen till en glittrande danssingel som i alla fall jag både blev helt lycklig av och som jag kan tänka mig sätter liv i mig på ett dansgolv. Extra kul att det är Sharlene Hector som brukar sjunga för Basement Jaxx, som står bakom mikrofonen.

Charli XCX + Ariana Grande – Sympathy is a knife 

Sebastian: Charli har haft lite av ett segerår efter releasen av Brat. För att fira detta ikoniska album gör hon en remix av plattan. Samma låtar, men ändå helt annorlunda. Bland listan av A-kändisar känns ändå Ariana Grande som det mest intressanta namnet. Tillsammans skapar det en ny sylvass version av Sympathy is a knife

Axel Mård – Trampar vatten

Johan: Vemodig, avskalat och stämningsfullt. Det är en stark text om att behöva räddning när man fastar i livet som Axel målar upp för oss. Allt tagen från en imponerande EP med samma namn, som definitivt kommer sätta Axel på kartan som en artist att hålla ögonen på framöver.

Miss Li – På måndag 

Sebastian: Miss Li släpper album och bjuder på en ärlig resa genom livet. Bland många fartfyllda låtar är den avskalade balladen På måndag som står ut för mig. Igenkänningsfaktorn är hög när artisten sjunger om hur hon ska ta tag i livet på måndag, precis som alla andra människor tänker merparten av året. Jag uppskattar speciellt hur Miss Li vänder alla ifrågasättande hon bär med sig till styrkor istället för att landa i självhat. 

Isak Benjamin – Tailored by design

Johan: Lillebror Söderberg till Johanna och Klara i First Aid Kit visar att det inte bara kvinnorna i familjen som kan skapa lysande låtar. Här blir det stark och radiovänlig singer-songwriter-pop med en röst som sticker ut när Isak sjunger om att anpassa sig till någon annan utan att få något tillbaka. Helt klart en imponerande förstasingel från denna 20-åring som lär ge oss mer låtar framöver.

Om du uppskattar att läsa om ny musik i bloggen, får du gärna stötta arbetet med Popmuzik som Patreon. Det hjälper en oberoende musikblogg otroligt mycket om du kan bidra som Popmuzik Liker med 12 kr i månaden eller Popmuzik Lover med 32 kr. Det gör det möjligt att driva bloggen vidare som en bred och nyfiken musikblogg där du dagligen kan få nya musiktips varvat med intervjuer och recensioner, samt att det faktiskt hjälper artister om de har en plattform som de kan nå ut med sin musik på. 

Tack för ditt stöd. 

Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011