Snart är midsommarhelgen över för i år och vi går sakta men säkert mot mörkare tider.
Men inget att hänga läpp för. Än så länge har många av oss en hel sommar framför oss, så det är bara att njuta av sol, bad och bra musik.

Skicka in din musik

Även denna vecka har jag och Sebastian listat en knippe popfavoriter, så att du har något nytt att lägga in i din spellista. Om du uppskattar musiktipsen får du gärna sprida vidare inlägget och om du vill ha stenkoll på bloggen och alla dagliga uppdateringar så kan du spara ner en genväg till bloggen på din mobils startsida. Klicka bara på delningsknappen i din mobils webbläsare och välj ”Lägg till på hemskärmen”. Klart! På det viset har du en Popmuzik-app som påminner dig att regelbundet besöka bloggen.

Thilda U – The Rain

Det finns debuter och det finns debuter. När Thilda U just debuterar med den varma, eleganta och discodoftande singeln The Rain kan jag inte bli annat än imponerad och suktande efter mer från denna sångerska. Det är vemodigt och medryckande. Mina tankar förs till LÉON och Molly Hammar när jag hör Thilda Us röst och det säger ju en hel del viken magisk musikupplevelse detta är.

Gracie Abrams + Taylor Swift – us. 

I don’t wanna keep secrets just to keep you” sjöng Taylor Swift i Cruel Summer. Nu återkommer temat ”att upprätthålla en dold relation” i en ny duett mellan Gracie Abrams och Swift. Till en minimalistisk men samtidigt maximalistisk produktion förenar de båda artisterna det bästa av sina musikaliska talanger. Vem älskar inte en godispåse med sött och salt! 

Victor Leksell – En del av dig

Det är nästan en sakral stämning över inledningen till En del av dig. Det är drömmande och vackert. Tillsammans med Leksell som alltid sorgsna röst blir detta verkligen fint. Körerna och arrangemanget ger mig gåshud och jag kan tänka mig att vi som älskar Revelation med Troye Sivan och Jónsi borde känna samma stora känslor som jag.
Detta är en plats Victor gärna får besöka fler gånger.

Maren Morris + Julia Michaels – cut! 

Medtempo-pop med läckra syntar, ni hade mig vid första tonen, Marren och Julia. Med en enorm refräng osar cut! framgång lång väg och har en övertygande text som får lyssnaren att förstå känslan av att hålla ihop sitt yttre fastän insidan är kaos. 

Dear Sara – Flyttat därifrån

Jag var ytterst besviken över att Dear Sara inte gick vidare i årets upplaga av Melodifestivalen. Men förhoppningsvis kommer folk som avfärdade sångerskan då ånga sig när de hör singeln Flyttat därifrån. Skönt medryckande med en mix av puls och vemod. Lägg sedan till en lysande refräng som lyfter låten ett stort steg upp. Snygg uppföljning och förhoppningsvis en perfekt låt för Dear Sara att fästa sig i folks medvetande på riktigt.

Griff – Anything 

Griff hoppar djärvt och högt på nya singeln Anything där hon sjunger om att göra allt för kärleken. Med sin fingertoppskänsla för finsmakarpop är hon en kraftuppvisning och fröjd för örat. Det nya släppet är precis lika lysande som de innan och höjer förväntningarna rejält inför nya albumet Virgo som landar senare i sommar. 

Victoria Nadine – Another me

Den norska sångerskan Victoria Nadine kraschar in i min Favoriter-spellista och imponerar stort med den über-catchiga singeln Another me. Med en stark melodi och refräng sätter Victoria pop-skåpet precis där det ska vara med denna uppbrottslåt, där hon snyggt meddelar exet att hen aldrig kommer att hitta just another me.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011