8

Miss Li reflekterar över sina dryga 40 år på jorden. Varje låt på albumet Livet, döden, skiten däremellan tar ett steg i livets trappa och trampar på i en rytm som låter oss följa Linda när hon går, ramlar, springer, tar sig upp och haltar fram genom livet. Ett konceptalbum som presenterar en fartfylld pop-resa med hjärta och själ på ett helt unikt musikaliskt sätt, som inte kan beskrivas på något annat sätt än "Miss Li".

  • User Ratings (0 Votes) 0

Med mängden framgång Miss Li fått vara med om skulle man kunna tänka sig att det är svårt att hålla sig ödmjuk genom strålkastarljusen. Men inför sitt andra albumsläpp på svenska och tionde i karriären uttrycker hon inte något annat än tacksamhet för att hennes musik får betyda något för någon. Särskilt tacksam är Li för att musik fångat upp henne från depression och utbrändhet. Genom att bearbeta sorg och fått perspektiv på sitt eget liv är Livet, döden, skiten däremellan så mycket mer än bara ett album – det är en livsresa som summerar artistens dryga fyrtio år på jorden.

DOLBY ATMOS

Över 17 spår får vi följa Lindas resa från födsel den 21juli till att söka efter sin plats i Den rastlösa själen. Vi hör hur artisten drömmer sig bort på flickrummet i Småstadsdrömmar, gör Revolt och tappar all kontrollen i Misstag. Därefter springa ett Maraton mot utbrändhet för att landa i ett ifrågasättande av världen i Svårt att tro och Hälsa Gud. Något som landar i en insikt om att livet går fort i Ålderdomshemmet och att vi alla tillslut hamnar i den eviga vilan på Sista låten.

Foto: Sonny Gustafsson

Varje låt tar ett steg i livets trappa och albumets rytm låter oss följa Linda när hon går, ramlar, springer, tar sig upp och haltar sig fram genom livet. Ett konceptalbum som sett ur ett helhetsperspektiv är en fartfylld pop-resa med själ vars dryga 30 minuter långa lyssning hålls ihop av Miss Li:s fantastiska förmåga att skriva hookig pop på sitt helt egna sätt. För let’s face it, denna en gång indie-rotade artist låter inte som någon annat på den svenska marknaden. En superkraft som gör att hennes musik kan kännas igenom på mils avstånd och gjort artisten historisk. Så oavsett om livet är kantat av motstånd och vägskäl är detta en låtsamling som påminner oss alla om hur musik är en kraft som kan övervinna alla tvivel och inge styrka och tröst. Ett budskap som med säkerhet kommer träffa många svenskar rakt in i hjärtat och inte kan beskrivas på något annat sätt än ”Miss Li”.

Om du uppskattar att läsa om ny musik i bloggen, får du gärna stötta arbetet med Popmuzik som Patreon. Det hjälper en oberoende musikblogg otroligt mycket om du kan bidra som Popmuzik Liker med 12 kr i månaden eller Popmuzik Lover med 32 kr. Det gör det möjligt att driva bloggen vidare som en bred och nyfiken musikblogg där du dagligen kan få nya musiktips varvat med intervjuer och recensioner, samt att det faktiskt hjälper artister om de har en plattform som de kan nå ut med sin musik på. 

Tack för ditt stöd. 

Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Svensk Pop Apple Music

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011