6

Kygo är tillbaka med sitt femte studioalbum! En självbetitlad låtsamling som är att betrakta som en spegel och ett fönster till Kygos konstnärliga resa. Vart och ett av dess spår är ämnade att vara en värld för sig själva, men ska smälter samman till en sammanhållen berättelse om kärlek, förlust och euforisk återlösning. Trots stjärnspäckade samarbeten når den norske stjärnproducenten inte alltid upp till denna målsättning, men gör allt i sin makt för att underhålla oss lyssnare med starka poplåtar och lyxiga ljudbilder.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Precis i lagom tid till sommaren är Kygo tillbaka med sitt varma tropical-houseinspirerade sound. Hans nya självbetitlade album KYGO bryter inte ny mark, men ingjuter ny vitalitet i de välkända sound som definierar honom.

Svensk Pop Apple Music

Pulserande med en underström av musikalisk tillväxt och mognad fungerar denna självbetitlade samling som både en spegel och ett fönster till Kygos konstnärliga resa. Vart och ett av dess spår är ämnade att vara en värld för sig själv, men ska smälter samman till en sammanhållen berättelse om kärlek, förlust och euforisk återlösning. Som exempelvis i som synthwave-inspirerade Surrender, där Kygo höjer tempot och fångar känslan av att falla helt – och hopplöst – för en annan.

Trogna fans av Kygos signatur-sound kommer med säkerhet att dras till Me before you, en sårbar dansgolvs-hymn som pulserar med en desperat vädjan från den engelska singer-songwritern Plested. Lyxig och bred produktion erbjuder en fristad från ett skuggat förflutet där varje ackord känns sen ett ivrigt hjärtslag som klamrar sig fast vid en kärlek som ger frihet.

Formen på låtarna är som helhet att betrakta något förutsägbara, men producenten lyckas väga upp detta genom en rejäl skara av högprofilerade samarbeten. Bland annat med Jonas Brothers, Julia Michaels, Ava Max, Sigrid och Nile Rodgers. Producenten inkluderar även sin fan-favoritremix av M83s Wait, som släpptes exklusivt på SoundCloud 2014.

För att fira att album-releasen spelade Kygo och hans team in ett speciellt liveframträdande på Trollets tunga, en klippa som har utsikt över Norges fantastiska Ringedalsvatnet. Här gästas han bland annat av Sigrid, Zak Abel, HAYLA och Sandro Cavazza.

Det är svårt att betrakta det här albumet som något annat än en stark samling låtar som tydliggör Kygos unika sound. Sett ur ett perspektiv av sammanhängande helhet och nyskapande träffar däremot KYGO långt ifrån bullseye, men jag tror inte intentionen är att nå verkshöjd. Det finns tillräckligt många nya produktionsgrepp och gamla beprövade metoder för att albumet hela tiden ska känns intressant och göra precis vad det ämnar att göra – underhålla.

Om du tycker det är viktigt med en bred svensk musikblogg som dagligen tipsar om ny musik varvat med intervjuer, recensioner och annat musikrelaterat. Ja då får du gärna stötta bloggen som Popmuzik Liker eller Popmuzik LoverPatreon. Då bloggen inte har någon störig reklam eller rika finansiärer i ryggen, är det bloggens Patreons som gör det möjligt för bloggen att leva vidare. Så har du möjlighet, får du gärna bidra som Patreon en månad eller två. Tack.

Du kan även kolla in Zane Lowes intervju med Kygo på Apple Music som spelades in inför släppet av albumet. Alltid kul att få artistens egna historia om låtarna och arbetet med albumet.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011