”Messiaskomplex är en personlighetsstörning besläktad med narcissism, där personen tror sig vara en allvetare med en ”helig plikt” att driva sin ståndpunkt.”

Du vet, den där personen som ständigt tar plats och hela tiden ska predika om det den personen tycker är viktigast eller som försöka rädda någon. Men vad händer om man misslyckas med sin mission?

Favoriter Apple Music

Just det sjunger Helena Alin om på låten som heter just Messias. Ett intressant ämne måste jag säga, speciellt i denna tid av alla självutnämnda profeter.
Produktionen är skönt medryckande med analoga synthar och ett behagligt beats om löper genom låten. Sakta men säkert byggs låten upp. Det är som Helena lägger varje ton till grunden och det skapar en snyggt stigande puls medan låten intensifieras.

Låten är tagen från Helenas debutalbum Skärvor som även släppts idag. Ett album vars genomgående tema är paradoxen i hur vi människor å ena sidan gör oss till gud i relation till andra människor, naturen och oss själva, och å andra sidan anpassar oss till snäva ideal och låter andra bestämma vårt värde.

“Arbetet med albumet har blivit ett sätt att försonas både med mig själv och med musiken, en relation som inte alltid varit den lättaste. Om mitt album kan vara till hjälp för någon att våga lägga örat mot sitt eget hjärta och sedan rak i ryggen stå upp för sin inre lilla viskning skulle jag bli så stolt.”

Om du uppskattar Messias kan du även lyssna på hela albumet här nedan.

Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011