9

Isak Danielson tar oss med genom ett förhållande som varade i två år på nya albumet Truly yours, Isak. Ett album där han går från passion och kärlek till hur saker börjar spricka och det oundvikliga avslutet. Det är ett album med stora känslor, där låtarna pendlar mellan det mjuka och vackra till det storslagna. Över det hela ligger Isaks otroliga röst som både skapar gåshud i sitt uttryck och med sina texter när han verkligen öppnar upp med sina känslor för oss.

  • User Ratings (3 Votes) 8.3

Kärlek kan vara väldigt komplicerad. Det kan vara det finaste som finns. Motpolen är att den även kan få en att må dåligt och känna både sorg och saknad. Kärleken är som en berg- och dalbana som tar en från de höga höjderna till de lägsta.

Favoriter Apple Music

Det är just denna berg- och dalbana av erfarenheter och känslor som Isak Danielson tar oss med på i nya albumet Truly Yours, Isak på. En relation på två år blev underlaget för albumets åtta spår. Från kärleken och passionen till hur saker sakta men säkert spriker och tillslut går de skilda vägar. Det är vackert och ibland riktigt hjärtkärande. Främst för att Isak har ett så otroligt starkt uttryck i sin sång. Det är vardagssituationer och känslorna i ett förhållande som skapar texterna. Något som gör det väldigt relaterbart för alla som lyssnar. Varesig om man är i en homosexuell relation som Isak eller om det är en heterosexuell.

Isak sammanfattar albumet såhär:

”Det här är ett mycket personligt album om att bli kär och göra slut. Att skriva och spela in dessa låtar har varit den svåraste processen hittills. Killen som det här albumet handlar om gav mig de två bästa åren i mitt liv och jag är så lyckligt lottad och för evigt tacksam. Men kärlek är en bok man måste älska att läsa, inte bara ett vackert omslag.”

Foto Hedivg Moberg

För mig som lyssnare känns detta som ett ärligt och öppet album. Isak visar upp sina känslor och även svagheter när det kommer till att älska någon. Från passion till frustration. Det är som sagt något som träffar rakt i hjärtat på mig.

Musikaliskt är det ett album som spelar mycket på dynamik i musiken. Från den varma och sexiga inledningen Sweat, via den storslagna och frustrerade Afterparty, till den filmiska avslutningen Set you free, som verkligen känns som en eftertextlåt från en film. Själv kan jag inte sluta le när jag hör inledningen av I want a man, som inleds med ”I want a man who’s stable. Not one who throws toys from cradles”. Samtidigt är låten ett frustrerat utbrott om de två männens skillnader som personer och inställningar. En snyggt levererad konflikt där jag verkligen slås av hur ärligt det blir när Isak sjunger att den andre inte är personen han vill komma hem till. En ärlighet som som sagt genomsyrar hela albumet.

Någonstans är albumets 25 minuter och åtta spår precis lagom här. Känslomässigt är det ett väldigt intensivt album. När Set you free klingat ut har både jag som lyssnare och Isak gått igenom så många känslor att man nästan känner sig helt dränerad. Men det är också ett väldigt bra album, som gör att jag gärna tar mig genom alla dessa känslor en gång till genom att klicka igång albumet ännu en gång.

Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011