9

Jamie xx följer upp In Colour från 2015 och släpper ett av de bättre houseplattorna på mycket länge. På In Waves tar artisten med oss ut på dansgolvet och ger oss tunga beats, läckra melodier och en lekfullhet som jag saknat i dansmusiken under en lång tid. Det är ett album som definitivt är mer än det där lysande Robyn-samarbetet och jag vill uppleva musiken både i mina hörlurar och på dansgolvet.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Här i Sverige (och över hela världen för att vara ärlig) var det många som fastnade för singeln Life när den släpptes i somras. Inte så konstigt kanske. För på den hade den brittiska artisten Jamie xx bjudit in ingen mindre än svenska Robyn. Det känns som det var den låten som kan få många att även lyssna på resten av albumet. Bra vore det i så fall, för det är verkligen ett album som är mer än bara Life, skulle jag säga. Även om det är också är en grym låt.

Favoriter Apple Music

För In Waves – uppföljaren till In Colour från 2015 – är ett lysande housealbum. Produktionen som löper genom albumet är härligt lekfullt och dansant. Redan på andra spåret Treat each other right skruvar Jamie xx upp energin för dansgolvet. Det är som han vill ta oss tillbaka till det där mörka dansgolvet även om man sitter med ett par hörlurar. Samtidigt, med mixningen i Dolby Atmos blir känslan av nattklubb och livekänslan ännu tydligare. Jag har personligen försvunnit i musiken när jag lyssnat på albumet i Atmos genom mina Beats-hörlurar. Makalöst läckert mixat i min värld.
Samtidigt kan jag tänka mig att känslan blir ännu starkare genom ett fett ljudsystem på dansgolvet klockan två på natten. För detta är enligt mig ett av de bättre housealbumen som jag hört på mycket länge.

Roligast på albumet är fortfarande samarbetet med The AvalanchesAll you children. Lätt en av årets bästa låtar i min bok, och sjukt lekfull med barnsång, synthar och medryckande rytmer. En låt som ger mig ett stort leende på läpparna varje gång som jag hör den. Samtidigt har det uppenbarligen varit just de olika samarbeten som fått Jamie xx att få albumet att falla på plats. Det var de som hjälpte honom när han kände att han fastnat på vägen. Tur det, som sagt. För vi får spännande möten med bland annat Honey Dijon, Oona Doherty och självklart Romy och Oliver Sim från The xx.

In Waves får mig i alla fall att känna glädjen i dansmusiken igen. Det är både polerat och välgjort, men det är också lekfullt och mer unikt än all spellistanpassad EDM som släpps varje kvart numera. Det känns som dagens klubbmusik får inspiration från housemusiken från förr och skapar något magiskt. Nu ser jag mest fram emot att höra mer från Jamie xx och jag hoppas det inte behöver ta nio år till nästa In… *something*

Missa heller inte intervju med Jamie xx som Zane Lowe har på Apple Music, där du kan få veta mer om arbetet med albumet och musiken.

Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011