Till hårt pulserande kickslag ger hyperpopstjärnan Amava oss en elektronisk käftsmäll när hon släpper Bitter end. Krispigt mixade vokaler och lekfull energisk produktion skapar ett kraftpaket som bjuder på en resa till yttre rymden och får vilken popfanatiker so helst att gå upp i extas.

Popmuzik Podcast

Bitter end hade lätt kunnat tippa över kanten och bli rörig och osammanhängande, men balanserar en imponerande fin linje mellan alternativt och pop som för tankarna till Charli XCX.

Amava har själv rötterna i folkmusiken, vilket sett till det aktuella släppet att döma känns ganska långt ifrån varandra. Sättet artisten skriver musik på är dock fortfarande det samma. Det vill säga genom att enkom skapa musik på piano eller gitarr.

Den här låten började på mitt fruktansvärt ostämda piano efter att jag haft frasen Bitter end i huvudet i flera år och veta att jag ville göra något med den. plötsligt fick jag en melodi som fastnade i mitt huvud i veckor, och det utvecklades till slut till refrängen för Bitter end. Jag tog det färdigskrivna materialet till Lucas Arens och han väckte det fullständigt till liv.”

Låten säger artisten utforskar förmågan att övervinna personliga rädslor och röster i huvudet som säger att saker är omöjliga. Under skapandeprocessen visualiserade Amava sig en bil som kör genom mållinjen och fortsätter köra, vilket är en metafor för budskapet med låten.

Missa inga musiktips och spara ner en genväg till bloggen på din mobils hemskärm. För att göra det klickar du på delningsknappen i din mobils webbläsare och välj ”Lägg till på hemskärmen”. På det viset får du en app med Popmuzik-ikonen som du kan använda för att besöka bloggen. Via appen kan du även aktivera pushnotiser från bloggen. Bra va?

Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011