För sin One Night Only-konsert på MorumBIS Stadium i Sao Paulo, Brasilien, gjorde The Weeknd ingenting halvdant. Artisten klev upp på en gigantisk scen bakgrundsbelyst med en enorm videoskärm, dussintals (naturligtvis) bländande ljus, en global livestream på YouTube och premiärspelade flera nya låtar som förmodligen kommer finnas på hans kommande album Hurry Up Tomorrow.

Popmuzik Podcast

Kvällens show var i grunden en vidareutveckling av konserten After Hours Til Dawn som han turnerade med i Nordamerika 2022 och sedan kom med i uppdaterad form till Europa förra året. En enorm, nästan flygplatsliknande upplyst gångbana som sträckte sig från ena änden av stadiongolvet till den andra med en gigantisk tempelliknande tvåvåninsbyggnad i mitten utgjorde dekoren och satte en mäktig stämning över hela konsertupplevelsen.

Så bländande och publiktilltalande som iscensättningen och effekterna var, så var låtlistan avsaknad från hits. Artisten hade snarare gjort en sorts mix av After Hours-trilogin och tog tillfället i akt att spela upp nio låtar från det nya albumet. Det var ett djärvt drag för en artist som uppträdde bland 75 000 personer och miljontals vi livestream. Men liksom alltid är The Weeknd allt annat än förutsägbar och det har tagit honom till ikonstatus så jag vilar tryggt i att han vet exakt vad han gör.

Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011