I dag blir Viktor Norén ambassadör för Cancerfonden. Viktors äldsta och bästa barndomsvän Kristian Gidlund gick bort i cancer 2013, endast 29 år gammal. Nu vill han inspirera och via sin musik få människor att bidra mer till cancerforskningen.

Popmuzik Podcast

”Ett av mitt livs mest självklara ja. Jag har de senaste tio åren pratat om sjukdomen under mina konserter och varit väldigt mån om att det ska finnas en medvetenhet kring sjukdomen.”

I samband att Viktor tar över ambassadörskapet släpper han den emotionella och fina popballaden Ljusare moln tillsammans med skådespelaren och musikalartisten Linus Wahlgren.

Här bjuder herrarna oss på en Ted Gärdestad-doftande låt som är en hyllning till de som lämnat oss. Det är en produktion som förstärks av vackra stråkar, snygga melodier och den där upplyftande texten om att saker blir ljusare. Ett budskap som får en att orka gå vidare, även i svåra stunder.

Just svåra stunder är något som båda upplevt under olika perioder i livet. Nu senast gick Linus far Hans Wahlgren bort i cancer tidigare i år.

Linus berättar:

”När Viktor spelade upp den här låten för mig så var det som att få en varm tröstande kram efter en väldigt jobbig period i mitt liv. Jag har aldrig haft en tanke på att spela in musik men det här var någonting som jag måste göra. Så tack Viktor!”

Om hela låtprojektet berättar Viktor:

“Jag såg Linus i premiären av David Bowie-musikalen Lazarus på Göta Lejon och blev helt trollbunden av hans framträdande. Satt som fryst och häpnade över hans enorma framträdande. Musikalisk kärlek vid första ögonkastet. Jag kände när jag satt där i publiken en intensiv känsla av att jag ville sjunga tillsammans med honom. Så jag hörde av mig och frågade helt enkelt om han var intresserad av att sjunga tillsammans. Redan då tänkte jag på Ljusare moln. En låt om tröst & musikens kraft att läka sorg.

När vi senare sågs i studion och lyssnade på låten var det en otroligt stark stund för oss båda. Linus pappa hade precis gått bort & ur högtalarna strömmade en låt om tröst när en person väldigt nära en lämnar. Något jag varit med om flertalet gånger i mitt liv. Jag visste inte att Linus pappa var sjuk när låten skrevs och inte heller när jag såg Linus på Göta Lejon. Men allting kändes så ödesmättat. Som att det var bestämt att just vi två skulle sjunga den här låten, långt innan tanken ens var född. Att kraften i musiken var med och komponerade vår gemensamma historia.

Den vackraste gåvan med att få sjunga tillsammans tycker jag är att det knyter ett evigt band mellan människor. Och jag är så uppriktigt glad & stolt över att jag och Linus nu har det bandet. Ett band som aldrig kan brista. Vi bär varandra, ända hem.”

Kan jag får be dig om en tjänst? 
Popmuzik är en av de få musikbloggar som orkar köra vidare då många andra lagt ner. Om du tycker vi behöver en bred svensk musikblogg som kan lyfta fram dagens och morgondagens artister samt dagligen ge dig nya musiktips, så vore det väldigt fint om du ville stötta bloggen som Patreon. Du kan antingen bli Popmuzik Liker för endast 12 kr i månaden eller Popmuzik Lover för 32 kr. Ditt bidrag gör det möjligt att fortsätta driva bloggen vidare och vara en oas för de som verkligen älskar musik.
Tack.

DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011