Då har vi nått fram till ännu en söndag och det är dags att lista veckans popfavoriter. Hoppas att du hittar några nya favoriter bland låtarna. Dela gärna inlägget vidare om du känner att fler borde få musikinspiration en dag som denna.

DOLBY ATMOS

The Blessed Madonna + Kylie Minogue – Edge of Saturday night

Johan: Allt förvandlas till lysande dansmusik när The Blessed Madonna bjuder in Kylie Minogue för att ge oss hitsingeln Edge of Saturday night. Läcker house och taktfasta beats som gör detta till sensommarens givna inslag i spellistor och på dansgolven.

Daniela Rathana – Fuck ditt liv

Sebastian: Kaxigt självsäkert och maxat! Daniela Rathana slår tillbaka mot ett ex och skapar en poplåt som har potentialen att bli en anthem för alla framtida break-ups. Artistens självklara stämma skiner liksom alltid, men gör sig extra bra i en musikalisk miljö där hon kan kanalisera sin inre diva. 

Will Young – Feels just like a win

Johan: Den bättre låten på Wills Youngs senaste album Light It Up är helt klart denna suggestiva och sjukt snygga poplåt om lättnaden att gå vidare från ett förhållande. Älskar svärtan och den läckra synthproduktionen som andas 80-tal.

Lady Gaga + Bruno Mars – Die with a smile

Sebastian: Hela världens blickar riktades mot Die with a smile i fredags. Ett samarbete mellan Gaga och Bruno var något ingen såg komma, men precis vad vi behövde. Nashville och 70-tal gifter sig på ett oförskämt snyggt sätt och skapar en ballad som kommer att klinga högt hela hösten. 

Nadja Evelina – Klyschor

Johan: Med en skön puls och en sång om den där stora kärleken som känns som en enda stor klyscha när man ska beskriva den fångar Nadja i alla fall mitt pophjärta med sin nya singel. Lysande pop med en sjukt stark refräng som fick låten att sätta sig vid första lyssningen.

Mark Ambor – Someone that’s better

Sebastian: Jag är knäsvag för minimala pop-produktioner med innerlig text och mysiga vokaler, just därför får jag gåshud av Mark Ambors Someone that’s better. Hjärtekrossad sjunger artisten om att en respektive gått vidare och hittat någon annan. Helt lysande i min värld! 

Melissa Horn – Hejdå för alltid

Johan: Med ett filmiskt arrangemang av stråkar och stora pukor levererar Melissa Horn en berättelse om det där avslutet när man säger hejdå för alltid. Svårt att inte bli golvad av texten som träffar så rätt tillsammans med Melissas otroliga uttryck.

Om du uppskattar att hitta dagliga musiktips här i Popmuzik får du mer än gärna stötta arbetet med bloggen som Patreon. Ditt bidrag som Popmuzik Liker eller Popmuzik Lover gör det möjligt att driva bloggen vidare som en av de sista musikbloggar vi har kvar i landet. På det viset har dagens och morgondagens artister fortfarande en stabil plattform att synas på, vilket behövs i vårt mer algoritmstyrda musiklandskap, där själva artisten får mindre plats att synas.

Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011