8

Will Young får oss att dansa, gråta och fira på sitt nionde album Light It Up. Här blandas vemod med dansanta poplåtar där Will både får oss att glömma verkligheten för en stund och samtidigt lyckas leverera ärliga texter om relationers baksida och ensamhet. Ett album som definitivt visar att Will är en grym popartist som lyckas balansera mellan vemod och eufori.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Efter coveralbumet Crying On The Bathroom Floor 2021 samt firande av 20 år som artist med samlingen 20 Years, The Greatest Hits året därpå, är det dags för Will Young att återvända till popscenen med sitt första album med eget material sedan 2019-års Lexicon.

Följ på Apple Music

Med uttalandet: ”for a dance, for a cry, for a celebration” får vi en ganska bra bild av var albumet bjuder oss på. Tillsammans med producentduon PhD från Danmark, som består av Peter Wallevik och Daniel Davidsen får vi just det.
Med den funkiga och disco-doftande förstasingeln Falling deep satte Will en förväntning som jag inte upplevt sedan hans lysande singel Jealousy som tillsammans med Richard X satte Young på allvar på popkartan. En singel som sedan ledde till det lysande albumet Echoes.

Uppföljande singeln var titelspåret Light it up är härligt soulig och medryckande. Den där typen av låt som får en att bli helt lycklig och som garanterar sätter ett leende på läpparna. Sedan blir det ju inte sämre av att Will skapar lysande musikvideor som fångar känslan i låten.

Om du missat videon, så kan du se den här nedan.
Glöm heller inte att följa bloggen genom att spara ner en genväg till sidan på din mobils hemskärm. På det viset har du musiktips, intervjuer och recensioner nära till hands då du får en fin appikon med Popmuzik-loggan på hemskärmen som du kan klicka in via.
Klicka klicka på delningsknappen i din mobils webbläsare och välj ”Lägg till på hemskärmen”. Klart!

På albumet får vi som sagt en skön mix av upplyftande och vemodiga danslåtar. Den där typen av poplåtar som britter är mästare på att göra.
Personligen gillar ju när det blir dansant och mörkt på samma gång. Som på Feels just like a win, där de varma syntharna hämtar inspiration från 80-talet och sångaren sätter upp slagfältet för det där förhållandet som håller på att ta slut och Will känner att det inte direkt är ett nederlag för honom. Sjukt snyggt är det och definitivt en av albumets bättre låtar.
Sedan kan jag inte sluta tänka på Foreigners I want to know what love is i inledningen av första versen av Talk about it. Men det går snabbt över när produktionen blir härligt pulserande synthpop och formar låten till ännu en lysande låt från albumet.

Personligen gillar jag den mogna känslan i låtarna och texterna. Det är låtar som bygger på att falla hårt för någon, att se kärleken försvinna bort eller att helt enkelt inte våga släppa in någon till att få just kärlek. Som på senaste singeln och videon The Worst. Där Will sjunger ner i flaskan medan han dricker bort ensamheten och samtidigt inte vågar släppa in någon ny med risken att bli sårad igen.

Light It Up sätter än en gång Will på popgolvet och skapar bra låtar för den publik som vuxit tillsammans med honom. Överlag är det mogen och kommersiell pop som definitivt borde passa de som älskar den där retrodoftande känslan i musiken idag. Vill ha tio bra poplåtar där du får dansa, gråta och fira under föredömliga 35 minuter, så levererar Young definitivt.

Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011