Vi får en helt annans sida av den mer dansorienterade duon Sofi Tukker när de här släpper singeln Hey Homie.

Popmuzik Lover Patreon

Den nya singeln är mer vemodig, men samtidigt skönt dansant när Sophie Hawley-Weld sjunger om den där typen av relationer som aldrig riktigt blir något. Det finns något där som gör det fint och spännande, men inte det där som gör att det kan bli något långvarigt.

Bandet berättar:

Hey Homie är en av våra favoritlåtar på albumet. Den representerar oss båda i och med att Soph alltid har velat göra bossa nova och Tuck alltid har velat göra drum and bass, och vi lyckades göra båda med den här. Den handlar om den typ av kärlek som aldrig ”förverkligas” och som aldrig nödvändigtvis blir romantisk. Det är inte många låtar som skrivs om den här typen av relation, och ändå är den superuniversell. Den är bitterljuv och vacker.” 

Jag tyckte personligen att produktionen och arrangemanget är ursnyggt här. Den har den där typiskt lekfulla Sofi Tukker-stilen. Men samtidigt är det mer tyngd på det vemodiga. Sköna bossa nova-dofter och läckra beats mixas till något väldigt unikt skulle jag säga. Sedan blir det ju extra snyggt och luftigt i Dolby Atmos mixen. De sköna beatsen ligger som ett lager runt huvudet och syntharna leker över de olika kanalerna. Perfekt mixat för att förstärka känslan i låten skulle jag säga. Så har du möjlighet att lyssna på låten i Atmos, så tycker jag du ska satsa på det.

Musikvideon till Hey Homie är en hyllning till Sofi och Tucker Haplerns vänskap med klipp från deras äventyr tillsammans samt en härlig scen där de båda sitter i en liten roddbåt och sjunger låten. Det är en musikvideo som garanterat kommer att ge dig ett stort leende på läpparna.

Om videon berättar bandet:

”Det är en så unik vänskap – vi älskar varandra på ett lågmält sätt som homies, det är speciellt även om det inte är romantiskt. Vi ville fira kärleken mellan vänner som alltid kommer att ha ett bestående band. Vi hoppas att det känns som en varm kram medan du dansar.”

Hey Homie är tagen från bandets kommande album BREAD släpps den 23 augusti. Du kan spara ner albumet i ditt bibliotek via spelaren här nedan.

Tack för att du besöker Popmuzik.
Om du uppskattar alla dagliga musiktips och att upptäcka ny musik och artister i bloggen får du gärna stötta arbetet med bloggen som Patreon. Du kan antingen bli Popmuzik Liker för endast 12 kr i månaden eller Popmuzik Lover för 32 kr. Då bloggen inte har någon störig reklam eller rika finansiärer i ryggen är din hjälp som Patreon viktig för bloggen att kunna leva vidare. Tack.

Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011