Thilda U följer upp den lysande debutsingeln The Rain med singeln Color som du kan lyssna på här nedan.
Den nya låten är soulig retropop som andas 60-tal, skriven av artisten tillsammans med producenten Daniel Hedberg. Det är vemodigt, tidlöst och samtidigt behagligt medryckande. Jag blev i alla fall helt golvad av Thilda Us starka popröst och uttryck. Så det är en imponerande artist som här bygger på sitt varumärke och än en gång levererar en stark poplåt för oss.

Popmuzik Podcast

Om nya singeln berättar Thilda U:

Color handlar om känslan av att bli utbytt. En annan persons prioriteringar är inte som förut och man är inte lika viktig längre. En sida av kärleken som ger en den där klumpen i magen och gör att man är villig att göra allt för att det ska bli bra igen.”

Jag bad Thilda svara på en knippe frågor om sig själv och musiken, som du kan läsa i denna intervju.

Uppskattar du att läsa om spännande artister och att bloggen lyfter fram ny musik dagligen, så får du gärna stötta arbetet som Patreon. Ditt bidrag som antingen Popmuzik Liker eller Popmuzik Lover gör det möjligt att driva vidare sidan som en av de sista svenska musikbloggar som finns kvar. Låt inte musikbloggarna dö ut, stötta redan idag. Ditt bidrag gör skillnad.

Du är uppvuxen i Bjärred vid Lommabukten i Skåne. Hur var det att växa upp där?

Jag har haft en väldigt fin uppväxt i Bjärred. Det är inte en superstor by så det var väldigt, ’alla känner till alla’, på gott och ont. Men jag har många fina minnen från min uppväxt där.

Hur kom musiken in i ditt liv och vad fick dig att vilja satsa på musiken?

Musiken har alltid funnits där på något sätt.
Jag blev fascinerad redan i tidig ålder av hur musik kunde få mig att känna starka känslor.
Jag har alltid sjungit så länge jag kan minnas. Frågar du min familj så kanske jag har sjungit lite för mycket hemma, haha.
Jag gjorde ett val att gå på musiklinje på gymnasiet och där blev det naturligt att jag ville satsa ännu mer på musiken.

Vilka artister har inspirerat dig mycket genom livet och på vilket sätt?

Det är en svår fråga. Jag har lyssnat på så otroligt mycket olika artister och band och fått inspiration från många olika håll. Jag har oftast perioder där jag snöar in mig på olika artister och blir nästintill besatt av dom! Amy Winehouse är absolut en av dom. Hennes sångröst blev jag som ung otroligt inspirerad och fascinerad av. Men när det kommer till låtskrivandet är LEON även en stor inspirationskälla. Hennes varma sound och röst har jag tagit mycket inspiration ifrån.

Hur hittade du ditt sound som artist?

Det har tagit ganska lång tid för mig att hitta mitt egna sound. Det kom ganska naturligt när jag började skriva musik med Daniel, att detta soundet var det jag kände mig mest bekväm med. Det varma och drömmande soundet har jag alltid själv dragits till.

Du berättar att Color handlar om känslan att bli utbytt. Är det egna erfarenheter du sjunger om eller hur föddes idén till låtens tema?

Color är skriven från mina egna erfarenheter. Jag tror många kan känna igen sig i känslan av att bli utbytt av en person man känner starkt för och hur desperat man kan bli i den känslan. Och det har jag absolut känt. Tyvärr mer än en gång.

Hur arbetade ni fram arrangemanget i låten, så den låter som den gör idag?

Vi skrev Color relativt snabbt. Idéerna och känslan för låten kom så fort vi började skriva. Oftast ser processen ut så att Daniel börjar plinka på gitarren och jag hittar melodierna. Sen kommer texten därefter.

Hur kom ni fram till temat med kuvertet på omslagen och vad det representerar?

Jag och Daniel satt och spånade på idéer och ville hitta en röd tråd genom EPn. Tanken bakom kuvertet är taget från namnet på själva EPn.

Två singlar ute nu från din kommande EP. Vad kan vi förvänta oss av helheten av EP:n?

Som helhet är EPn väldigt dagdrömmande, varm och somrig. Jag hoppas att folk känner igen sig i texterna och kanske själva känner att dom kan drömma sig bort lite.

Vad hoppas du framåt nu och ser dig själv om säg tre, fyra år?

Just nu hoppas jag på att få komma ut och spela live så mycket som möjligt, det är första steget. Om tre, fyra år så ser jag mig också stå på scen och spela. Eftersom jag själv är en drömmare så hoppas jag på stora scener och med fler låtar i bagaget!!

Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011