Jade Thirlwall från Little Mix solodebuterar som JADE och sätter ribban högt för sin solokarriär med singeln Angel of my dreams. En låt med tvära kast, skulle man kunna säga. Det är pop, det är dans, det är skruvat och helt jävla fantastiskt.

Popmuzik Lover Patreon

Sångerskan berättar:

”Jag vill att folk ska känna: ’herregud, det hade jag inte förväntat mig’ – men sedan vill lyssna på den igen.
Jag ville inte göra en säker första singel, det var verkligen viktigt för mig. Jag sätter tonen för vem jag är som artist på egen hand. Jag vill att folk ska höra den och säga ’vad fan är den där för låt?’. Min värsta mardröm är att någon ska höra min låt och säga ’den är trevligt’.”

Redan från inledande samplingen av Eurovision Song Contest-låten Puppet on a string med Sandie Shaws från 1967 är liksom lysande. Hur låten sedan direkt exploderar i finalliknande refräng för att sedan kasta sig ut på motorvägen i 180 med sina dansbeat. Alltså, jag verkligen älskar detta. Det är en låt som som sagt kräver en lyssning eller två, men när bitarna faller på plats så sitter de verkligen stenhårt. För det var längesedan jag hörde något så här lysande.

Angel of my dreams är skriven av sångerskan tillsammans med Pablo Bowman, Steph Jones, Bill Martin, Phil Coulter och Michael Sabath. Den sistnämnda är även producent för låten.

Även Angel of my dreams är släppt i en Dolby Atmos-mix som du upplever i Apple Music. Här skulle jag säga att mixen är den mest sansade delen med hela låten. Den tillför dynamik till ljudbilden. Men det är nästan skönt att de inte gått all in med effekterna, för det skulle nästan ha blivit för mycket. Så ett lagom och bra val av mixteknikerna här.

Med det sagt, så toklängtar jag till att för höra mer av JADE.
För att du inte ska missa alla grumma inlägg som läggs upp i bloggen varje dag, så kan du spara ner en genväg till bloggen på hemskärmen i din mobil. På det viset påminns du att klicka in till bloggen regelbundet och hålla dig uppdaterad om all musik. Klicka bara på delningsknappen i din mobils webbläsare och välj ”Lägg till på hemskärmen”. Klart!

Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011