Det är dags att lista veckans Popfavoriter här i bloggen. Här samlas några av de låtar som fått mig och Sebastian att dansa lite extra senaste veckan och som vi tycker att du ska ge en extra lyssning, eller bara inte missa. Trevlig lyssning.

DOLBY ATMOS

Rat City & JIM – Bring back the summer

Johan: Jag hatar inte sommarlåtar under sommaren. Så när de norska producenterna Rat City bjuder in sångaren JIM för ett lysande sommaranthem med härligt medryckande arrangemang och refräng är det bara att hälla upp Proseccon och dansa loss till låten.

Emilia Pantic – Älskar du nån annan än dig 

Sebastian: Att bli överkörd av en bil på grund av kärlen kan låta dramatiskt, men Emilia Pantic får det att kännas själkvart i nya singeln Älskar du nån annan än dig. Här sjunger hon om ett självupptaget ex och levererar en poplåt vars refräng sitter efter första lyssningen. 

Jacqline – Hurt me like you do

Johan: Jacqline följer upp Effortless från Melodifestivalen med den varma, vemodiga och skönt medryckande singeln Hurt me like you do. Känns som en perfekt låt för sommarkvällarna och dansgolvet, samtidigt som låten sakta men säkert bygger upp sångerskans väg från Idol till stjärnorna.

Daya – Don’t call 

Sebastian: Grammy-vinnande Daya går vidare från en tidigare relation i singeln Don’t call. Med sin souliga stämma och elektroniska produktion får hon pop att kännas spännande och oförutsägbart. Det här kan bli en riktig hit i enligt moi! 

Jessie Ware & Romy – Lift you up

Johan: Efter att ha premiärspelat Lift you up under Glastonbury under lördagen släppte Jessie Ware och Romy idag på söndagen den lysande singeln på streamingsplattformarna. En upplyftande mix av pop och klubbmusik, som känns som klippt och skuren för de stora dansgolven under sommaren.

Camila Cabello + Drake – HOT UPTOWN 

Sebastian: Cabello släpper sitt fjärde album och vill med det göra ett rejält statement att hon kan göra edgy pop. För att stärka detta får hon sällskap av ingen mindre än Drake. Tillsammans vrider de upp temperaturen rejält och säkrar en självklar list-addering på min sommarlista 2024. Den här lär gå varm på varenda beach club! 

Kiana – Whole damn summer

Johan: Kiana sätter tonen på årets sommar med nya singeln Whole damn summer. Medryckande och dansant pop som kommer fasta i skallen lika hårt som den där personen som Kiana har på hjärnan. Lättsam pop med få kalorier, perfekt för sommardieten och din spellista.

Du får gärna stötta bloggen som Popmuzik Liker eller Popmuzik Lover på Patreon. Ditt bidrag gör det möjligt att fortsätta driva bloggen vidare som en bred musikblogg med nya inlägg varje dag. Tack.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011