Bright Light Bright Light samarbetar med 808 BEACH för att blåsa nytt liv i George Michaels klassiker Too funky från 1992. Då släpptes låten på albumet Red Hot + Dance, vars intäkter gick till HIV och AIDS-forskning och utbildning om sjukdomen.

Skicka in din musik

Nu släpps låten än en gång som singel tillsammans med Red Hot Organization som fortfarande jobbar för att få oss skänka pengar till en mer jämställd sjukvård genom just popkultur så som album, singlar och olika shower.

Låten är även med på årets samling: Red Hot + Free (Mixtape), som innehåller en hel del sköna danslåtar av akter som Ultra NatéBilly Porter, Sam Sparro, Tituss Burgess och Felix Da Housecat för att nämna några. Så om du älskar att dansa och vill dansa samtidigt som du stöttar denna välgörenhet, så är att lyssna på just denna samling en bra sak.

Bill Coleman som är albumets producent säger:

”Dans är universellt och kan verkligen föra alla samman. Dansgolven förblir levande och magiska med möjligheten att beröra alla våra själar. Musik och dans är en koppling som målmedvetet förenar alla runt om i världen.
Vi behöver alla avlastning – och befrielse. Jag är glad att Red Hot fortfarande kan tillhandahålla nya låtar och perspektiv med avsikt. Många av Red Hot + Free [Mixtape]s låtar och mixar här förkroppsligar energin och lättnaden av att vara eller känna sig FRI! Att hitta sina friheter och uppskatta dessa ögonblick av fristad, gemenskap och hopp finns i dessa spår.”

Men tillbaka till Bright Light Bright Lights och 808 BEACH cover av Too funky. Låten i sig är inte mil från originalet, det kan jag väl inte påstå. Så ska man lyssna så är det inte för dess nyskapande tolkning, utan mer för att dina streams går till en bra sak. Och att det är skönt att uppleva den där tidiga 90-talsstilen av musik än en gång. För det är ju en lysande poplåt redan från början.

Om singeln skriver Bright Light Bright Light på sin Facebook:

”Det är alltid lite skrämmande att covera en låt som du verkligen tycker är en av de bästa låtarna som någonsin skrivits, men att bli tillfrågad av Red Hot Organization att göra den här hyllningen är en sådan ära.
Teamet från 808 BEACH (John ”J-C” Carr & Bill Coleman) gjorde ett otroligt jobb med att kärleksfullt återskapa Georges obefläckade produktion, så det var en fröjd att lägga min röst till det här spåret, och ytterligare vara en del av arvet från Red Hot.”

Hela albumet Red Hot + Free (Mixtape) kan du lyssna på här nedanför.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011