Tove Lo och SG Lewis har enat sina musikaliska förmågor och ger oss den sexiga sommar-EP:n Heat med fyra klubb-redo låtar.  

POPMUZIK SUMMER

Minisamlingen startar med titelspåret Heat som omedelbart sätter tonen med distinkta syntar och drops som släpar oss till dansgolvet. Den medföljande musikvideo sätter oss i en kontext av svettiga halvnakna kroppar och släpptes som en hyllning till Pride-månaden. Videon inspireras av queer nattlivet i London och fungerar som en uppmaning att sänka hämningarna och vara helt frisläppt. Videon är bara början på en större berättelse i fyra akter som berättas genom den här videon och de återstående tre som komma ska.

Nästa låt på plattan är Let me go OH OH som påminner om tidig aughts-pop där Tove sagt att hon ville göra något som liknade Kylie MinogueCan’t get you out of my head. Busy Girl följer därefter med kraftfulla, hypersäkra textrader som “I got skills, I got power. Every second, minute, hour. I am good at what I do. B*tch, I’m better than you.”.

Heat avslutas med Desire, som tar oss lyssnare tillbaka till trancemusikens guldålder. Såhär säger de båda musikskaparna om låten: 

 ”Vi ville återuppliva en del av det där smutsiga elektrohuset från 2000-talet som och jag hade arbetat på den perfekta instrumentalen för det ändamålet. Jag ville att det skulle vara riktigt känslosamt, något som kunde spelas i slutet av en utekväll. Det kändes som det perfekta sättet att avsluta EP:n.”

Stötta gärna bloggen och arbetet med att lyfta fram all ny musik som Patreon. Du kan bli Popmuzik Liker för 12 kronor i månaden eller Popmuzik Lover för 32 kronor. Ditt bidrag gör det möjligt att fortsätta driva Popmuzik vidare som Sveriges bredaste och enda musikblogg som dagligen uppdateras med nya låtar, samt lyfter spännande artister varvat med roliga intervjuer. Tack för att du vill stötta.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

POPMUZIK SUMMER

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011