Sebastian Rydgren har du hört i bloggen en hel del gånger de senaste åren. Bland annat som artisten NORR och under tiden Sebastian var med i Idol 2022. Det var då han imponerade stort på mig och många andra när han valde fantastiska låtar att tolka, som It’s a sin med Pet Shop Boys och Holding out for a hero av Bonnie Tyler. Låtar som Sebastian fick att låta härligt camp och än mer over the top än de redan var i originalversion.

DOLBY ATMOS

Nu har det gått två år sedan Idol. Under dessa år har Sebastian utvecklat sitt sound och skrivit ny musik. Först ut av dessa nya låtar är Hear me out, som släpps under artistnamnet San Sebastian.

Om artistnamnet berättar Sebastian för bloggen:

“Jag är otroligt modeintresserad. Så jag började läsa på om klädmärket Balenciaga och grundaren som har kopplingar till den spanska staden San Sebastián. Det är en elegant stad som är känd för mode, en rolig plats att vara på och det är det jag vill förmedla med mitt artisteri.”

Hear me out är lite av en fortsättning på den stil Sebastian visade upp i Idol. Det är synthbaserad pop med skönt dansant beat och energi som verkligen fick mig att gå igång. Inspirationen till låten kommer bland annat från artister som Olly Alexander och hans tidiga band Years & Years samt Tove Lo.

Jag tyckte ju detta var riktigt snyggt och riktigt skönt i produktion och stil. Det är den där perfekta kombinationen av Sebastians vemodig sång till den upplyftande produktionen med lekfulla synthar och rytmer. Känns som en låt som borde funka lika fint på dansgolvet som i din spellista, eller vad säger du?

”Låten handlar om att man vet att en relation har fallit isär, men man försöker hålla kvar i den ändå. Det kan vara både romantiska och vänskapliga relationer. Man vet att det är över men kan ändå inte låta bli att hoppas, skicka det där sms:et som man vet att man inte kommer få svar på eller åka dit man brukade hänga för att kanske råka stöta på personen.”

San Sebastian

Detta är bara början på Sebastians spännande karriär, med flera låtar på väg. Just nu har han signats till den nystartade musikbolaget Metronica, som ägs av ingen mindre än Anders Bagge.

Om du älskar att upptäcka ny musik och spännande artister i bloggen får du gärna stötta arbetet med Popmuzik som Patreon. Ditt bidrag som Popmuzik Liker eller Popmuzik Lover gör det möjligt att driva bloggen vidare med nya dagliga musiktips som bjuder på en bred mix av folkkära artister blandat med nya spännande namn.

Vad tyckte du?
+1
6
+1
16
+1
0
+1
0
+1
1
+1
2
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011