The Parade debuterade med singeln I’m a dreamer i fjol och har sedan dess varit ganska tystlåtna. Men nu, nästan på dagen ett år senare släppte de singeln Shame. För den som älskar den baleariska känslan från en tidigt 90-tals musikscen, så kommer detta bli ett magiskt återbesök till den musiken och stilen.

Följ på Apple Music

Shame bjuder på den där mjuka Sarah Cracknell-doftande sången till sköna rytmer och tidstypiskt housepiano. Det är sommarpop som känns som ett bleknande fotografi från den där utflykten till en liten ö ute i skärgården. En känsla bandet förstärker med omslaget som visar just det.

Jag tyckte ju att detta var en magisk nostalgitripp till 90-talet och fick kraftig flashback från min tid på Skivhugget, då denna typ av låtar spelades över rader av CD-fodral ute i butiken. Åh, musiknostalgin.

Just nu jobbar The Parade på ett debutalbum, så det kommer med andra ord mer solblekt pop att se fram emot.

Om du blir lika nostalgiskt lycklig av detta som jag och vill upptäcka mer musik i bloggen, så är detta ett perfekt tillfälle att spara ner en genväg till Popmuzik på din mobils hemskärm. På det viset är nya musiktips bara ett klick bort och då bloggen uppdateras dagligen med ny musik är det ett perfekt sätt att påminna dig själv om att regelbundet besöka sidan. Bara klicka på delningsknappen i din mobils webbläsare och välj ”Lägg till på hemskärmen”, klart. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011