Trion HAGA består av Ida Kabel på sång, trummisen Olof Högberg och Gustaf Hedsäter som står för gitarrerna. Tillsammans gör de musik som inspirerats av deras föräldrars skivsamling från 70- och 80-talet. Något som också märks i musiken. För när de nu släpper EP:n Rockit och med det följer upp debutsingeln Love hold on från 2021, är det med den klassiska popmusiken i centrum.

Skicka in din musik

Låtarna andas Fleetwood Mac med sin mjuka och varma produktion, speciellt i inledande titelspåret samt efterföljande Trough your eyes (all was fine), men vi hittar också spår av Dire Straits samt Heart i känslan av låtarna samt inspirationen. För visst är 80-talet behagligt närvarande i många av låtarna, samt att Mark Knopflers gitarrspel ligger som en ande över en hel del av dem.

Jag personligen är ju väldigt svag av känslan och stämningen i låtarna. Det är bra pop som någonstans håller liv i det klassiska musikarv som kan kännas lite saknad i dagens polerade elektroniska produktion. Varje gång jag hör denna stil, så slår det mig hur mycket jag älskar detta klassiska popsound som man mer eller mindre bara kan få från ett band.

Sedan är det extra kul att musiken jag växte upp med inspirerat dagens unga musiker och med det får mig att återuppleva den klassiska ljudbilden till helt nya låtar. Det är lite av magin med musikens kraft ändå.

Om du uppskattar tipset av EP:n Rockit, samt att upptäcka ny musik i bloggen får du mer än gärna bli Patreon och stötta mitt arbete. Det gör det möjligt för mig att fortsätta lyfta fram mer musik som du förhoppningsvis uppskattar, men också kanske ny musik av artistkollegor eller familj. En plattform som Popmuzik behövs verkligen i dagens musiklandskap, så fler artister kan upptäckas i bruset.

Vad tyckte du?
+1
4
+1
10
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011