Om jag skulle beskriva känslan på EP:n En Annan Gång med Nuuksio hade jag nog bett personen minnas tillbaka till det där kuddrummet i förskolan. Där man låg på ett hav av kuddar och antingen sov eller bläddrade i en bilderbok. För det är just den där fluffiga känslan av mjuk bomull som löper genom de fyra låtarna på EP:n. Sedan blir ju inte den känslan svagare direkt av att den finska skådespelaren och artisten Henrik Heselius, som är personen bakom Nuuksio, sjunger dialektalt på finlandssvenska.

Popmuzik Lover Patreon

Samtidigt som produktionen är just sådär mysigt drömliknande, så är texterna lite mer mörka. Teman som sorg och saknad varvas med tankar on ens självbild och hälsa. Saker som kanske inte lika fluffiga och mysiga alla gånger, men det är kanske kombinationen av det söta och salta som gör denna EP så fängslande. Det luftiga mot det hårda. Det vackra mot det skeva. Ja, ni förstår var jag vill komma här.

Jag som personligen är väldigt svag för just de där drömliknande låtarna, tyckte ju att låtarna på En Annan Gång passade mig perfekt. Sedan tycker jag definitivt att titelspåret är det som både stil och ljudmässigt står ut mest på EP:n. Här skapar de taktfasta trummorna tillsammans med gitarrspelet och syntharna en större ljudbild än på de andra tre låtarna. När Nuuksio sedan vrider på de Vangelis-pampiga syntharna i refrängen blir det gåshud på denna kropp. Då är det som de bättre ögonblicken med The Sound of Arrows, som ändå är en favoritgrupp när det kommer till just widescreen-pop. Där och då är det ett av årets hittills bättre popögonblick i min bok. Det enda jag saknar är att låtarna borde ha varit mixade i Dolby Atmos för att göra den stora ljudbilden ännu större. Men man kan inte få allt. Fyra starka poplåtar på en och samma EP kommer man ju långt med i min bok.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011