Mitt bästa minne till låten All by myself är nog ändå från Bridget Jone’s Diary, där Renée Zellweger sitter i sin lägenhet under nyårsafton och tycker synd om sig själv till tonerna av världens bästa självömkarlåt. Där och då framförd av Jamie O’Neal, men originalet är ju gjort av Eric Carmen.

Svensk Pop Apple Music

All by myself släpptes i December 1975 och var första singeln från Carmens debutalbum. Vilken låt att inleda sin solokarriär med ändå. Helt magiskt bra, där sångaren lånat från Rachmaninoffs pianokonsert nummer två, vilket han egentligen inte hade rättigheterna att använda, då stycket fortfarande var upphovsrättsskyddat. Men det löste sig med ett avtal med dödsboet samt att Rachmaninoffs namn lades till listan över upphovspersoner för låten.

All by myself blev en stor hit för sångaren och låten hamnade på en andraplats på Billboard Hot 100, samt en tolfteplats på den brittiska singellistan.
Personligen tycker jag det är en av de snyggare power-ballader som gjorts. Det är så mycket känsla och så mycket lidande i den ensamma personens liv nu när alla andra är borta.

Under helgen gick Eric Carmen bort, 74 år gammal. Så det kändes ju lämpligt att hylla denna röst och framförallt denna fantastiska låt med ett inlägg.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011