Singer-songwritern Anna-Stina Jungerstam från Helsingfors släpper musik under artistnamnet Nightbird. Två album har det blivit: den självbetitlade debuten från 2015, samt Travelin’ Baby som kom 2020. Musiken i sig är förankrad såväl i det finska vemodet som i den amerikanska rootsmusikens urkraft. Genom åren har Nightbird jämförts med akter som Tom Waits, Billie Holiday, Johnny Cash och Cat Power. Så hennes musik gör definitivt ett starkt avtryck på lyssnaren.

Popmuzik Lover Patreon

Nu är det dags för Nightbird att göra oss redo för sitt tredje album Out of These Days, som släpps under våren. Först ut från det är den behagliga och drömliknande singeln Starling Murmuration. En låt som målas upp tillsammans med sångerskans röst samt en akustisk gitarr. Det är en avskalad reflektion kring kärlek, som sångerskan beskriver så här:

Starling Murmuration är en slags meditation kring kärlek och det intensiva band som kan bildas människor emellan. Samma meditativa mystik och mjukhet finns i den oförklarliga formation som starar flyger i.”

Du hör den mjuka låten här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK SUMMER
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011