Det var bara en tidsfråga innan O!Dorian skulle släppa en singel som andades Eurovision Song Contest. Med Dancing brokenhearted får vi just det. Härlig klubb-pop signerad schlagerlegenderna Anders Dannvik och Ola Höglund tillsammans med O!Dorian och David Slavin. En låt som skulle kamma hem extra många poäng från ESC-fansen världen över. Att de även fått in lite ABBA-harmonier i refrängen är liksom pricken över i:t.

Favoriter Apple Music

Lite bakgrundshistoria till låten.
Under inspelningarna av den uppskattade programserien med ”refuserade Melodifestivallåtar” i podden Schlagervännerna fick Emil kontakt med just Anders och Ola, upphovsmakare till Let your spirit fly, som kom tvåa i Melodifestivalen 2003 med Pernilla Wahlgren och Jan Johansen.
Som så många andra hade även Anders och Ola skickat in låtar som inte hade kommit med. När Emil sedan klev ut i rampljuset som artist, frågade de om han var intresserad av att sjunga in en av deras outgivna låtar. Det var han och tur var väl det.

Låten släpps även tillsammans med en knippe sköna remixar. Den ena är gjord av den nederländske producenten Matt Pop och SCALAs Peter Johansson står för den andra remixen under namnet Peters Popshow. Perfekt för att verkligen få ut låten på det regnbågsskimrande dansgolvet. Skulle jag välja en av dem så blev jag personligen lite mer exalterad av Peters Popshow-remixen med sitt läckra driv och balans mellan klubb och pop. Matt Pop är dock härligt camp, lite som originalet. Vilken är din favorit?

O!Dorian

Vad tyckte du?
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011