Bernard Et Bianca är inte längre bara en film från Disney-studion, utan även namnet på en grupp från Göteborg.
Under två års tid har de byggt upp en fanbas med spelningar både här hemma i Sverige men även i våra grannländer.
Deras musik är lätt Munford & Suns -doftande, med en tydlig bris av den Amerikanska södern och låter riktigt bra!
Den 10:e April släpper gruppen sitt debutalbum efter att ha släppt EPn Discover i fjol.
Jag ställde några frågor till gruppen som trummisen Michael Christensen svarade på.

Nordiska Favoriter

-Gillar ni Disneyfilmer, eller varför valde ni just namnet Bernard Et Bianca?

Absolut!
Många bandnamn vet man ju inte riktigt hur det blir till, de bara blir. Så var det nog med Bernard et Bianca också, jag tror att vi hade en tanke när vi bestämde namnet men jag har i ärlighetens namn glömt hur vi tänkte då.

-Sammanfatta gruppen Bernard Et Bianca med någon/några meningar.

Vi är en grupp som tycker väldigt mycket om varandra, värnar om varandra och vår publik. Vi tror på att vara oss själva och det försöker vi vara.
Man kan likna oss vid en familj som ibland bråkar och har åsikter om hur vi ska göra saker, men i grunden vilar en enorm respekt och jag kan nog säga att vi älskar varandra djupt. Det bildas en härlig energi när vi träffas och jag hoppas att vår publik också märker av det, både live och på skivan.

-Vad kan vi förvänta oss av er debutskiva?

White Mountain Lies är resultatet utav ett stenhårt arbete under två års tid, det är en explosiv skiva med låtar om livets bästa och sämsta.
Sånger om inre och yttre revolutioner, kärlek, rädsla, ensamhet, frihet, solidaritet och murar bärs upp av folkmusik djup influerad av rock och blues. Med hjälp av cello och fiol, driv, familjär värme, energi och en ohämmad kärlek för stämsång.

-Vilka artister inspireras ni av som band?

Det finns så många att inspireras av och några som ligger oss extra varmt om hjärtat är Feist , Father John Misty , Beirut , Interference och Mumford And Sons.

-Vem har producerat skivan?

Vi har jobbat med Anders Lagerfors på Nacksving Studios i Göteborg och vi är evigt tacksamma för det han har gjort med skivan.

-Hur brukar ni jobba när ni skriver era låtar? (Vem gör vad etc)

Ett vanligt scenario kommer Martin (sångare, gitarrist) med en idé, så ofta att vi inte alltid hinner med att utveckla den idé vi precis påbörjat. Hur han gör är en gåta. Martin har oftast en klar idé i sitt huvud som vi leker med och försöker applicera alla instrument till. I slutändan har alla fått säga sitt och fått sätta sin egen prägel på låten.

-Vilken av era låtar skulle vara det bästa soundtracket till en amerikansk road movie?

Åh, det här är mitt område.
Karelia , utan tvekan. Jag ser en röd Chevrolet impala Cab från -68 som kör lite för fort på en motorväg genom öknen, långt hår som fladdrar.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011