Efter att Loreen vunnit Eurovision Song Contest 2012 blev det Malmö som fick stå värd för tävlingen året därpå. Nu gör de en favorit i repris och låter Malmö vara värdstad även denna gång när Loreen tog hem tävlingen till Sverige med låten Tattoo. Detta trots att många av de som besökte staden och tävlingen bodde i Köpenhamn, vilket gjorde att Malmö som stad inte tjänade så mycket som man hoppats på arrangemanget.

Nordiska Favoriter

Men jag tyckte ändå det blev en lyckad vecka i Malmö den gången. Mycket av det roliga hölls i Moriska Paviljongen i Folkets Park och staden kokade av fest. Det känns med andra ord som att Malmö har stora förutsättningar att kunna anordna en liknande folkfest även i nästa år.
Som sagt, så var det många som drog till Köpenhamn efter deltävlingarna och finalen. (Dels för att många bodde där, samt att Danmark trots allt vann – då kunde man lika gärna fira med lyckliga danskar på plats). Nu kanske Malmö kan locka ännu fler till själva staden och lite göra det än mer attraktivt att faktiskt spendera pengarna i Sverige. Om den svenska kronan fortsätter att vara värd Monopolpengar, så finns det en god anledning för i alla fall danskarna och Euro-medborgare att stanna på denna sidan sundet.

Om arrangemanget säger SVTs VD Hanna Stjärne:

”Att få välkomna alla tävlande länder till Malmö är fantastiskt roligt och meningsfullt. Hundratals miljoner tv-tittare kommer att följa sändningarna från Sverige. Eurovision Song Contest fyller en särskilt viktig funktion i dessa tider med krig i Europa och det är med stor respekt som vi tar oss an evenemanget. Malmö är en kreativ stad med ett rikt kulturliv som kan skapa en musikfest för hela Europa på ett hållbart sätt, inte minst ekonomiskt, eftersom arena, kommunikationer och logistik redan finns på plats.”

Den 7, 9 och 11 Maj 2024 blir det fest i Malmö Arena. Jag lär vara där.


Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011