Tidigare i år fick vi äran att presenter RONIA som en av de nya poptalangerna i vårt avlånga land. Denna 21-åriga låtskrivaren och producenten har därefter släppt flertalet singlar och blandat oss med sin stjärnglans varje gång. Nu samlar hon samtliga singlar på EP:n New där hon även ger oss en helt ohörd låt. Ännu mer imponerande är att sångaren producerar sin egen musik något hon började med av den enkla anledningen att ”varför vänta på någon annan när man kan göra det själv”.

Följ på Apple Music

Aktuell med din allra första EP, varför blev det titeln New?

– Det kändes bara rätt för denna EP att heta New! Jag ville fånga vikten av titelspåret New eftersom att dess budskap handlar så mycket om personliga demoner och en bristande självkänsla, något som också egentligen är centralt i de andra låtarna från EP:n! New är både en motsats till resten av låtarna – jag kan visst gå vidare, jag kan klara mig själv, jag behöver ingen annan – men den är också ännu ett bevis att mitt självförtroende suger – jag kan ju aldrig släppa saker, jag klarar mig nog inte själv, jag kanske ändå vill ha tillbaka dig. 

Vad betyder EP:n för dig? 

– EP:n betyder otroligt mycket för mig. Jag har lyckats skapa musik av sånt jag inte alltid är så stolt över hos mig själv, och även om det är riktigt blottande så är jag nöjd och så glad över att jag har gjort något fint av något fult. Eller ja, jag menar inte att det är fult att ibland inte må bra. Snarare tvärtom. Vi är ju såklart bara människor and it comes with it! Jag tror att EP:n kan betyda något för andra också, inte bara mig. Att de kanske ser sig själva i något av det jag skrivit. Det skulle betyda nästan ännu mer.

Hur har processen varit att skapa dessa låtar? 

– Processen har varit superkul. Jag har suttit länge in på kvällarna för att finslipa körer, textrader och melodier. Det är det absolut roligaste jag vet. 

Pressbild

Var det självklart att dessa fyra skulle bli en EP? 

– Det var det faktiskt. Som sagt så speglar dessa fyra låtar mitt inre, och ofta samma sak i grund och botten, så det var självklart att de skulle finnas med. 

Finns det någon låt på EP:n som betyder extra mycket för dig? 

New är definitivt en av mina favoriter! Jag tyckte att jag verkligen fick till texten så att man verkligen får den här “aj”-känslan. Sen tycker jag att produktionen och texten är en perfect match. Ghost kommer också alltid att vara min bebis. Det är också den låt som jag verkligen kommer tillbaka till i jobbiga ångestperioder. För mig är det en safe place, även om det egentligen borde vara tvärtom i och med det mörka budskapet.

Hur vill du att lyssnarna ska motta den här samlingen låtar? (finns det något speciellt tema du vill lyfta fram?)

– Jag hoppas verkligen att folk ska kunna relatera till låtarna. Det är inte meningen att alla ska tycka synd om mig eller så. Jag hoppas att folk kanske känner igen sig själva och också hittar en safe space. Det skulle också få mig att känna mig mindre ensam.

Pressbild

Det har det senaste halvåret sett ut sedan släppet av din första singeln?

– Jag har fortsatt att skriva musik. Vissa månader har jag känt mig jättekreativ, och andra inte alls, och det har känts otroligt skönt att feedbacken från Ghost var så positiv. Det har gjort min vilja att släppa mer musik ännu starkare. Efter Ghost släppte jag två andra singlar, och sedan dess har jag jobbat för att få släppa en EP.

Vad är nästa steg efter EP-släppet, någon spelning på gång?

– Jag ska spela på Live At Heart-festivalen i Kalmar och i Oskarshamn den 8e och 9e september! Det kommer vara första gången jag spelar EP:n live och jag är så taggad! Efter det kommer det förhoppningsvis att komma fler live-spelningar. Jag kan inte säga exakt när det blir, men jag siktar på denna höst!

Kanske den viktigaste frågan, hur ska du fira releasen?

-Jag kommer faktiskt att fira releasedagen i Oskarshamn med ett live-gig!! Det ska bli så otroligt roligt att äntligen få visa upp vad jag har längtat efter att dela med mig av. Och att äntligen kunna få spela live på scen känns fantastiskt kul. Jag är så redo!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Skicka in din musik

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011