Ja men då var det söndag igen och det är dags för Sebastian och Johan att lista sina fem favoriter från veckan. 10 låtar allt som allt som du kan lägga till i din spellista. Hurra!

Svensk Pop Apple Music

Johans Popfavoriter

Jessica Bohlin – Du och jag

Med härligt rytm och stark melodi till en dramatisk produktion har Jessica Bohlin verkligen satt in en högre växel med sin musik och artisteri med nya singeln Du och jag. Älskar den filmiska känslan i produktionen och vemodet i sången. Definitivt sångerskans starkaste singel.

Simon Shackleton – Draumur innan draums

Filmiska stråkar och pianoarrangemnag mixas med tunga breakbeats. Musik för fans av Hybrid och Craig Armstrong och med det rakt in i min musiksamling. Älskar detta. Så sjukt snyggt arrangemang och mix av det mörka och emotionella.

Bradley June – What happens in Vegas

En hjärtskärande berättelse om olycklig kärlek. Om där den där natten i Vegas som fick just bli något som bara hände i Vegas och som vi inte pratar om. Snyggt framfört om längtan och åtrå till en person som vågade leva ut den han är en natt, men inte efter. Den där tragiskt vackra historien om killen som aldrig vågade komma ut…

Jessie Ware – Free yourself

Med en härlig discoproduktion och medryckande beats får Jessie Ware oss ut på dansgolvet med nya singeln Free yourself. Med singeln går Ware in i en ny era berättar hon och hon har ingen mindre än Stuart Price vid sin sida denna gång.

Victor Leksell & Einár – Din låt

Snart har det gått ett år sedan Einár sköts till döds. Innan sin tragiska bortgång hade spelat in låtren Din låt tillsammans med Victor Leksell som nu släppts. En emotionell poplåt om olycklig kärlek som någonstans bli extra sorglig med tanke på just Einárs bortgång.

Sebastians Popfavoriter

Billie Eilish – TV

Med sin släpande och raspiga stämma är Eilish tillbaka med två nya låtar. Helt utan förvarning droppade hon de mer akustiskt drivna spåren TV och The 30. Som alltid är låtarna på topp när hon samarbetar med sin bror. Det här är det bästa med dagens musikindustri. Låtarna bara släpps när de är klara. 

Sara Korpi – Coaches don’t play

R&B med socker, salt och attityd. Det är vad Sara levererar i sin snyggt mixade singel Coaches don’t play. Egenskriven och producerad är detta ett lysande exempel på hur bra R&B ska göras. Trots att låten släpptes förra veckan åker den med på denna veckans bästa släpp. Av den enkla anledningen att den är för bra för att missas. 

Mergui – Sucks to know you (F.U.)

Första engelska singeln från den här Israeliska stjärnan är inget annat än världshit. Till en organisk produktion och punk-rock liknande komp sätter Margui prägeln för vad som komma skall. Det här andas helt klart radio-framgång och en given playlistaddering för min del.  

Beth Duck – Sweetheart

Till döden skiljer oss åt sjunger Betch Duck i sin indiepoplåt. Lysande produktion och ännu mer strålande refräng skapar en riktigt bra lyssning som tål att upprepas flertalet gånger. Är det bara jag eller påminner inte artistens sound till viss del om vår svenska LOVA?

MAX – WASABI

Funk, funk funk! Ge mig mera funk. Till en energifylld produktion och lekfull energi ger MAX oss en lysande singel med oemotståndliga hookar. Det här kommer helt klart bli en låt jag blastar högt i mina lurar, högtalare i sommar. Det här är därtill en sån låt som jag kan lyssna lika mycket till på gymmet som fest, helt perfekt. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK SUMMER

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011